Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Frank en Loes van Bergen geven Rabobank-pand een nieuwe invulling

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUDENBOSCH - Het Gastelse echtpaar Frank van Bergen (40) en Loes van Bergen-Doomen (39) hebben de leegstaande Rabobank aan de Kade overgenomen en openen daar deze zomer zorgcentrum maVieve. Een centrum wat zich gaat richten op aanstaande en jonge gezinnen. Naast het consultatiebureau en een verloskundigenpraktijk gaan zich er nog een handvol andere zorgverleners vestigen.

Loes is verloskundige en vormt samen met drie andere collega’s een maatschap binnen verloskundigenpraktijk Artemis. “Al van kinds af aan wilde ik in de zorg werken en het liefst als verloskundige. Naast mijn werk als verloskundige ben ik samen met twee partners mede-eigenaar van een pretechobureau met vestigingen hier in Oudenbosch, Vlaardingen en Breda,” vertelt ze. Frank is werkzaam bij Microsoft. Op vakantie in Italië is in 2020 het idee ontstaan om een zorgcentrum te gaan beginnen. “Ik wilde wat gaan ondernemen in vastgoed en Loes zocht voor Artemis een grotere ruimte,” verklaart Frank.

Verbinding

Met het zoeken naar een geschikte ruimte, kwam bij het echtpaar al snel het idee op om verbinding met andere zorgaanbieders te zoeken. “We denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. We hebben wel allebei die drive om dingen te versterken door samenwerking. Vanuit mijn werk heb ik veel contact met het consultatiebureau, maar die lijnen zouden nog optimaler kunnen zijn,” zegt Loes. Een initiatief werd bij de gemeente ingediend en de verantwoordelijke wethouders waren enthousiast over de plannen. “We hadden zelf al veel locaties in het centrum van Oudenbosch bekeken, maar toen we hoorden dat de Rabobank leeg kwam te staan is het best wel snel gegaan.” Eind september vorig jaar vernamen Loes en Frank dat het definitief doorging. “We zijn trots en dankbaar naar zowel de Rabobank als de gemeente toe dat ze ons deze mogelijkheid hebben gegeven.”

Laagdrempelig

Het zorgcentrum, wat de door Loes bedachte naam maVieve gaat dragen, gaat zich voornamelijk richten op aanstaande en jonge gezinnen. “Ik zocht een vrouwelijke naam. Het staat voor zelfbeschikking en je eigen leven. Er zit iets feestelijks in, want rondom een geboorte is wat te vieren. Ma staat uiteraard voor moeder, maar in de naam zit ook fit zijn en blijven opgesloten,” verklaart ze. “Dat het zó groot zou gaan worden en zó aan zou slaan hadden we niet verwacht. Met een aantal zorgverleners zijn we begonnen, maar steeds meer zijn aangesloten.” Inmiddels komen naast Artemis en het consultatiebureau een breed scala aan zorgverleners rondom het jonge gezin én zelfs een zaaltje voor groepsbijeenkomsten in het voormalige bankgebouw. “Ziekenhuizen gaan meer en meer centraliseren. De hulp om de hoek mis je. De laagdrempelige zorg dreigt te verdwijnen. Wij willen een luisterend oor bieden.” Een aannemer is momenteel nog volop bezig om het pand als zorgcentrum geschikt te maken. “We houden uiteraard rekening met de vele eisen waar we als zorgverlener aan moeten voldoen. We hebben alles goed kunnen voorbereiden en een indeling gemaakt op basis van de zorgverleners die erin komen. We hopen half juni gebruiksklaar te zijn.” Centraal komt een wachtruimte voor alle aanwezige disciplines. “Om het wachten te veraangenamen wordt dat een sfeervolle en gezellige ruimte die zeer kindvriendelijk is ingericht,” zegt het enthousiaste echtpaar tot slot.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief