Afbeelding
Foto: Peter Braakmann

Obstacle Run keert terug op Gastelse kalender

Algemeen

OUD GASTEL - De activiteitenkalender van evenementenorganisatie ’t Veerke is in en na coronatijd iets kleiner geworden. De avondloop en de wandelvierdaagse keren niet meer terug op de agenda.

De vrijwilligers bouwen wel aan het parcours van de derde E.S.S. Gastelse Obstacle Run. De naamgever is leverancier in steigermateriaal, waarmee veel hindernissen gebouwd worden op het parcours door het Gastels bos en langs de visvijver.

Water komt er tijdens de hindernissen vanwege de koude weersomstandigheden niet aan te pas. ,,Nu de avondloop in oktober is weggevallen gaan we in de toekomst met de obstacle run een paar maanden naar voren en kunnen we wellicht wel een waterbak als obstakel opnemen‘’, zegt Gijs Bastiaanse namens ’t Veerke.

Geen snelheid
Eerst volgt komende zondag - na twee jaar afwezigheid - de derde editie. De organisatie werkt nauw samen met scouting Andriessen, uitvalsbasis voor de obstaclerunners op zondag. Snelheid is geen factor onder de honderden deelnemers, bewegen en plezier maken in de buitenlucht wel.

In totaal zijn er 25 hindernissen uitgezet, waaronder vele nieuwe klim- en klauterattributen. De jeugd bijt vanaf 10.00 uur het spits af. Kinderen tot 12 jaar kunnen een obstacleroute van 2 kilometer afleggen. Boven de tien jaar is ook het grote parcours van 4 kilometer lengte toegankelijk. Zij starten vanaf 11.00 uur.

Voorinschrijven
Obstaclerunners ouder dan 12 jaar mogen ook voor twee rondes oftewel 8 kilometer kiezen. Die groepjes beginnen vanaf 12.00 uur. Het voorinschrijven kan deze week nog via de website www.tveerke.nl 

Voor volgend jaar heeft ’t Veerke op 28 januari de Pop en Sport kwis, op 29 maart de Zomertijdloop, op 27 april de Vlietloop, op 23 juni de jeugdtriatlon en op 24 juni de Verwer & Janssentriatlon op de agenda staan.

Inschrijven kan via www.tveerke.nl Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief