Afbeelding
Foto: AVO'83

AVO’83 viert jubileum: atletiek al veertig jaar razend populair

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUDENBOSCH - De atletiekvereniging uit Oudenbosch blijkt onverminderd populair. Met ruim 350 leden in alle leeftijdscategorieën en de drukbezochte activiteiten trekt de organisatie de aandacht vanuit de wijde omtrek. De vereniging viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Een goede reden voor een mooi feestje, aldus de club.

Atletiekvereniging Oudenbosch startte in 1983 als een relatief kleine sportclub, maar groeide in veertig jaar tijd uit tot een vereniging voor jong en oud, met ruim vierhonderd leden. “We hebben in de corona-tijd een flinke dip gehad betreft de leden,” vertelt voorzitter Rein Meester. “Nu zijn we weer groeiende en hebben we zo’n 350 leden.” De vereniging is populair onder de jonge doelgroep, op dit moment staat de teller op zo’n negentig jeugdleden tussen de zes en veertien jaar.

“We zijn dan officieel wel een atletiekvereniging, maar ons aanbod gaat veel verder dan dat,” legt Rein uit. “Leden kunnen bij ons terecht voor atletiek, maar ook hardlopen en verschillende vormen als wandelen, zoals het sportieve wandelen of nordic walking.”

Vrijwilligers
Het blijkt een hechte groep te zijn in Oudenbosch, maar ook zeker daarbuiten. “We trekken vanalles aan. Jong en oud uit de wijde omgeving komen bij ons sporten.” Volgens John Snepvangers draait de club op enkel vrijwilligers, die dag in, dag uit, klaar staan voor de vereniging. “We hebben op dit moment zestig a zeventig vrijwilligers lopen. Die zorgen bijvoorbeeld voor het onderhoud, draaien de kantine of geven training.” Veel van die vrijwilligers waren voorheen dan ook gewoon lid.

Feestje
Met een veertigjarig jubileum is het reden voor een feestje. Op zaterdag 17 maart hadden ze de aftrap met het uitdelen van speciale shirt en een fotomoment waarbij de gehele club op een drone-foto werd gezet. Het grote festijn is op zaterdag 3 juni, dan organiseert de groep een urban trail door Oudenbosch. “Deelnemers gaan dan een route wandelen, of hardlopen door de spektakelstukken van het dorp,” vertelt Rein. “Zo gaat de route dwars door de basiliek, het gemeentehuis en het Markland College.” De urban trail is voor iedereen toegankelijk en deelname kost drie euro. “En het mooie is, de opbrengst gaat naar een goed doel. We verdelen de opbrengst over verschillende locaties binnen Halderberge die voor dagbesteding zorgen.”

Na de trail komen deelnemers en leden terug op het AVO-terrein in Oudenbosch en is het tijd voor heeft. “Het wordt een enorm groot feest, met een receptie en in de avond een DJ,” legt John uit. “Ook zetten we de jubilarissen even goed in het zonnetje.” Het is de bedoeling dat het feest buiten gevierd gaat worden. “We hopen natuurlijk op goed weer die dag, maar dat weet je nooit van te voren. We denken in elk geval dat het heel druk en heel gezellig gaat worden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief