Afbeelding
Foto: Stan van de Bergh

Een dag vol wielerspektakel tijdens de Ronde van Oud Gastel

Door: Amy Klaverveld Algemeen

OUD GASTEL -  Op zondag 16 april was het dan weer zover, de ronde van Oud Gastel scheurde weer door de straten. De organisatie kijkt terug op een succesvolle 73ste editie: “Een volle dag met wielerspektakel in Oud Gastel.”

Nog voor de start van de Ronde van Oud Gastel verzamelde men zich al in het dorp. In de ochtend werd namelijk de eerste Dikke Banden Race gehouden. Zelfs bij de allerjongsten bleek dat het fietsplezier niet te stoppen was. “De Jumbo Dikke Banden Race was een daverend succes, meer dan zeventig kinderen hebben deelgenomen,” vertelt voorzitter Rini Rockx. “Voor alle vaders en moeders, opa’s en oma’s was het ook nog een gezellig festijn.”

Het was alweer de 73ste editie van de Ronde van Oud Gastel en volgens Rockx was het een groot succes. “We hebben een hele mooie dag wielersport gehad, met als hoogtepunt de Jumbo Dikke Banden Race. Verder was het prima weer en we hebben geen onoverkomelijke problemen gehad.” Het grote succes heeft de voorzitter dan toch echt te danken aan de organisatie en dat maakt volgens hem de Ronde van Oud Gastel ook zo bijzonder. “Het is een clubje enthousiaste mensen met allemaal een drukke baan samenkomen in een wielercomité en jaarlijks voor een mooie wielerwedstrijd kunnen zorgen.  En dat voor een volle dag wielerspektakel in Oud Gastel.”

Oud Gastel stond springen om weer een groot wielerfeest, en dat was goed te merken. Met ruim zeventig deelnemers aan de Jumbo Dikke Banden Race en de vele toeschouwers voor de Ronde zelf, was het een dag vol reuring met wielerplezier voor jong en oud. Volgens Rockx was het een daverend succes. En het hoogtepunt van de dag voor de voorzitter? “De Jumbo Dikke Banden Race met stip!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief