Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

KinderKunstRoute moet jeugd meer betrekken bij kunst en cultuur in Halderberge

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

STAMPERSGAT - Om de jeugd meer met kunst en cultuur in aanraking te laten komen is de KinderKunstRoute Halderberge ontwikkeld. Afgelopen vrijdag was op basisschool de Steiger in Stampersgat de officiële aftrap. Nelleke van Aken (54) en Denise Vervuren (24) zijn nauw betrokken bij dit project.

Het grote succes van de kunst-en atelierroute tijdens de cultuurmaand bracht initiatiefneemster en coördinatrice Nelleke van Aken op het idee om ook een kunstroute te realiseren voor kinderen en het onderwijs. “Doel is om de jeugd meer in aanraking te laten komen met cultuur en kunst in hun eigen nabije omgeving en meer kunst in de openbare ruimte te creëren. Op deze manier hopen we de betrokkenheid van de jeugd bij kunst te stimuleren,” legt ze uit. Elke kern heeft een eigen uitvouwbare kaart met daarop beeldbepalende kunstwerken en gebouwen die op loop- of fietsafstand te bezichtigen zijn. Nelleke is verantwoordelijk voor de tekst. Illustrator Denise Vervuren heeft gezorgd voor het ontwerp en de vormgeving van de kaarten en de website. “De illustraties heb ik wel zoveel mogelijk natuurgetrouw gehouden zodat ze herkenbaar zijn. Er is een arsenaal aan kunstwerken per kern. Deze pasten niet allemaal in de route omdat deze beloopbaar moet zijn,” legt Denise uit. 

Alle 2300 basisschoolleerlingen in Halderberge ontvangen via de scholen een routekaart van hun eigen kern. Voor leerlingen van het speciaal onderwijs en overige belangstellenden zie website: https://halderbergsekinderkunstroute.myportfolio.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief