Afbeelding
Foto: Amber Janssen

Uitslag Halderberge later vanwege computerproblemen: Dit is er gestemd

Door: Amy Klaverveld Algemeen

HALDERBERGE - Al om vier uur vannacht waren vrijwel alle Brabantse gemeentes klaar met het tellen van de stemmen, maar de gemeente Halderberge heeft pas net de uitslag bekend gemaakt. De oorzaak? Computerproblemen.

Ook in de gemeente Halderberge is de PVV de grootste partij geworden. De partij van Geert Wilders kreeg maar liefst 34,7 procent van de Halderbergse stemmen. De VVD, die jarenlang de grootste partij van de gemeente was, komt op de tweede plaats met 19,8 procent van de stemmen. NSC, de partij van Pieter Omtzigt, heeft de derde plaats behaald met 12,9 procent van de stemmen.

Het was lang wachten op de uitslag van de gemeente Halderberge. Dat lag niet aan het tellen van de stemmen, dat zou al voor twee uur ‘s nachts afgerond zijn. Er speelden computerproblemen op waardoor de uitslag niet naar het ANP gestuurd konden worden. Dat is nu dan uiteindelijk tóch gelukt.

Het aantal mensen dat is gaan stemmen is gedaald. Het opkomstpercentage van deze verkiezingsronde is 76,7 procent, in 2021 was de opkomst 78,79 procent.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief