Lichtjestocht 2023 TC de Pion
Lichtjestocht 2023 TC de Pion Foto: TC de Pion

Honderden fietsers bij 4e Lichtjestocht van TC de Pion

Algemeen

BOSSCHENHOOFD - Afgelopen vrijdag kleurden duizenden lichtjes de avond in Bosschenhoofd. Tourclub De Pion haalde dit jaar wederom alles uit de kast voor de 4e  editie van haar Lichtjestocht.  “We staan weer op de kaart”, aldus voorzitter Kees Krijnen. Gevolgd door een deelnemer die riep “ja, en nog eens goed verlicht ook!”. 

Van heinde en verre kwamen  circa 500 mountainbikers van jong tot oud om deze unieke lichtjestocht te rijden, die begon op de verlichte start- en landingsbaan van Breda International Airport en eindigde bij Café-Eeterij Stroop. 

De functioneel en kleurrijk versierde fietsen en hun berijder kregen een sfeervolle tocht voorgeschoteld door bossen, wegen en paden in Bosschenhoofd, Hoeven en Zegge, waarbij men kon kiezen uit een route van 17 of 32 kilometer. Onderweg reed men ook o.a. door de Walnoothoeve, door de kassen van Tomatenkweker Jansen, Camping De Wildert en vele overige mooie locaties. Men passeerde ook de feestelijk ingerichte bouwlocatie van CV de Spie, alwaar het een groot feest was tijdens de passages.  Chapeau CV de Spie! Deelnemers werden op diverse passages onthaald met muziek en traktaties. 

Mede door de tomeloze inzet van alle vrijwilligers/verkeersregelaars is de tocht vlekkeloos verlopen. De organisatie looft de inzet van deze vrijwilligers die allen een dikke pluim verdienen. Na de rit was het gezellig borrelen met een hapje en muzikale ondersteuning waarbij er ook nog een prijs was voor de mooist verlichte fiets(en). Tourclub De Pion dankt alle deelnemers, vrijwilligers en grondeigenaren die allen ertoe hebben bijgedragen om het mogelijk te maken deze lichtjestocht (wederom) tot een geslaagde editie te kunnen bijschrijven. Noteer alvast in uw agenda de volgende editie op 13 december 2024!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief