Afbeelding
Foto: Amy Klaverveld

Verkeersdrama Oud Gastel: Omar E. veroordeeld voor vier jaar cel

Door: Wies van Erp Algemeen

BREDA - Omar E. uit Roosendaal is vrijdag in de rechtbank in Breda veroordeeld voor vier jaar celstraf. Omar E. reed in september 2022 met ruim 150 kilometer per uur in de bebouwde kom vier mensen uit Bosschenhoofd dood. De straf die de rechter uitsprak is lager aan de eis van het Openbaar Ministerie. 

Omar E. reed in september 2022 in een gehuurde Duitse auto met meer dan 150 kilometer per uur over de Roosendaalsebaan. Hij botste tegen een auto met vijf inzittenden: twee moeders en drie dochters. Alleen één van de drie dochters overleefde het ongeval, wel raakte zij zwaargewond. De andere vier inzittenden kwamen om het leven. Dit heeft geresulteerd in een straf van vier jaar gevangenisstraf en nadat hij vrij is gekomen gaat een tienjarige rijontzegging in. 

Statement burgemeester Bernd Roks

Burgemeester Bernd Roks reageert op de veroordeling: “Geen enkele straf kan het verlies van de familie en vrienden van deze twee gezinnen verzachten. Gelukkig komt de dader voorlopig niet op vrije voeten en moet hij een aantal jaar in de gevangenis uitzitten. Ik hoop dat dit de families rust geeft”, laat de burgemeester weten. “Wij gaan in onze regio onvermoeibaar door met het aanpakken van te hard rijdende huurauto’s uit het buitenland. Want het ongeval van 2 september 2022 heeft op tragische wijze laten zien dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid in onze regio. Project Mietwagen heeft inmiddels geleid tot het in beslag nemen van 114 huurwagens”, zegt burgemeester Roks tot besluit.

Een kleine twee weken geleden hoorde Roosendaler Omar E. de Officier van Justitie acht jaar cel eisen en een rijontzegging van 5 jaar. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief