Afbeelding
Foto: Archief Uitgeverij de Bode

Fietsers opgelet: 51e Fietsvierdaagse Hoeven staat voor de deur

Door: Olaf Knook Algemeen

HOEVEN - “Naar Hoeven voor het fietsen en Brabantse gezelligheid, want het is nog steeds een feest om in Hoeven te fietsen.” Met die slogan kijkt de organisatie vooruit naar de 51e editie van de Fietsvierdaagse Hoeven. Deelnemers kunnen tijdens het lange Hemelvaartweekend weer vier dagen genieten van unieke fietsroutes in West-Brabant.

De 51e Fietsvierdaagse Hoeven vindt dit jaar plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei. Elke dag kunnen deelnemers tussen 08.00 en 13.00 uur starten in Hoeven voor één van de vier fietstochten: 25, 40, 60 of 100 kilometer per dag. Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De tocht van 25 kilometer is speciaal voor gezinnen met kinderen.

Routes

Op de openingsdag fietsen de deelnemers door de gemeente Halderberge. De langste afstanden gaan ook buiten de gemeente grenzen. Daarna zijn er routes door de Baronie van Breda, de Beemden en het Piet Brans Bos- en Heidegebied. Het startpunt is bij het Fietsvierdaagse centrum Bovendonk. Daar eindigen de routes ook elke dag en kunnen de deelnemers na hun route nog lang genieten op het binnenplein. Er zijn allerlei activiteiten te doen, zoals luisteren naar muziek, langs kraampjes lopen en plezier maken op de kermis in het dorp.

Aanmelden
Inschrijven voor de Fietsvierdaagse Hoeven kan via de website van de organisatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief