De familie Van Klooster tijdens de dino-speurtocht.
De familie Van Klooster tijdens de dino-speurtocht. Foto: Johan Wagenmakers

Lucy (7) en Levi (2) lopen de dino-route: ‘Ik heb al dino-snot op mijn wang gehad’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

OUD GASTEL - Er was door de organisatie een educatieve en leerzame speurtocht uitgezet met onderweg veel spelletjes en opdrachten die allemaal gerelateerd waren aan dinosaurussen. 

Maar liefst 150 kinderen al dan niet vergezeld van papa’s, mama’s, opa’s en oma’s waren naar het Gastels Bos gekomen om dino’s te spotten. De kosten voor deelname waren geheel gratis. Wel kon er op vrijwillige basis een bijdrage gedaan worden. “Vooral voor de mensen die het niet zo breed hebben of niet op vakantie kunnen is dit een leuk uitje”, merkt Conny daarbij op.

Hoofdopdracht was om alle dino’s te tellen. Aan de kinderen de taak om ze allemaal op te speuren. Dat viel nog niet mee, want sommigen waren heel klein en goed verstopt. De opdrachten onderweg waren ook heel divers zoals: ‘Wie durft er zonder schoenen als een echte dino door het blote-voeten-pad te springen? Gooi snel de dino-eieren in de mand voordat ze uitkomen. Deze dino heeft honger, wil jij hem voeren?’

‘Jongensinstinct’

Vader en moeder van Klooster lopen met hun kinderen Lucy (7) en Levi (2) de route. “Levi is gek van dino’s. Dat is echt een jongensinstinct denken we. En het feit dat Conny onze buurvrouw is, maakt dat we wel mee ‘moesten’ doen”, lachen ze. “Het is heel leuk, ja”, zegt Lucy. “We hebben al een puzzel gemaakt, een vinger in de mond van een dino gestopt en ik heb zelfs al dino-snot op mijn wang gehad. Dat was wel een beetje vies.” Ondertussen loopt Levi het blote-voeten-pad op en fluistert vader van Klooster al knipogend: “Dat was gewoon yoghurt hoor.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief