Voorleesactiviteit Blankershof.
Voorleesactiviteit Blankershof. Foto: Mariëlle van den Diepstraten

Winnaars voorleeswedstrijd Talente te gast bij Blankershof

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op uitnodiging van de Bibliotheek VANnU kwamen maandag 21 oktober de winnaars van de voorleeswedstrijd van basisschool Talente voorlezen aan de bewoners van het centrum voor Wonen & Zorg Blankershof.

Sady, Evi, Madelief, Kiki, Norah, Marit, Maloe en Lars zijn leerlingen van basisschool Talente in Oud Gastel. Talente heeft in de Kinderboekenweek een voorleeswedstrijd in de groepen 5, 6, 7 en 8 gehouden. De twee beste voorlezers van deze groepen werden uitverkoren om voor te komen lezen aan de bewoners. Een belangrijke middag, want het is de voorbereiding op de regionale wedstrijden in januari 2020.

De bewoners genoten zichtbaar van de verschillende verhalen en hebben aandachtig zitten luisteren. Naast alle nieuwste boeken die de leerlingen hebben voorgelezen, werden er voor de bewoners die middag ook boeken van vroeger meegenomen. Voor sommige bewoners was dit één en al herkenning. Het is een gezellige middag geworden voor jong en oud. Voor de leerlingen is het een leuke voorbereiding geweest voor de regionale voorleeswedstrijd die in januari 2020 wordt georganiseerd in Halderberge.

Wilt u ook een voorleesactiviteit in uw zorgcentrum? Neem dan contact op met de Bibliotheek VANnU.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief