Winnaar Jan Stam, Louis, Wedstrijdleider Jan Jacobs, Adrie en Corné
Winnaar Jan Stam, Louis, Wedstrijdleider Jan Jacobs, Adrie en Corné Foto: Ton v/d Eijnden

Jan Stam (47) wint de Bokaal Libre 2024 met carambolebiljarten

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

HALDERBERGE - Jan Stam (47) heeft met carambolebiljarten de Bokaal Libre 2024 met succes gewonnen. In de poules A, B en C streden 24 spelers om de bokaal te veroveren. In de zeven partijen per poule was dit een uitdagende opgave.

In poule A speelden 6 spelers met een gemiddelde tussen 2 en 3 in zeven partijen een uitstekend toernooi. Tot bijna het einde waren nog vier spelers in de race voor de finale. Via een kruisfinale bepaalden twee spelers per poule wie de bokaal zou winnen.

Bepalende duels

Jan Jacobs (65), Fien van Hooydonk (62) en Corné van Beek (54) hadden nog kans op de eerste of tweede plaats. Corné van Beek had aanvankelijk een kleine voorsprong op Jan Stam, maar verloor van hem in de onderlinge partij, waardoor ze samen naar de finale gingen. Jan van Oers (50), Bernard Vermunt (62), Jos Jansen (43) en Ron Diseraad (39) eindigden respectievelijk op de plaatsen 5 tot en met 8 in poule A.

In poule B streden Adrie Veeke (33), Louis Uitdewilligen (32) en de gebroeders Piet (31) en Wim van As (27) in de laatste ronde om twee finaleplaatsen. Ton v/d Eijnden (38), Piet Lambregts (33), Sjaan Dijkers (39) en Twan Wagemakers (29) eindigden op de plaatsen 5 tot en met 8 in poule B.

Spannend tot het eind

Ook in poule C hadden nog vier spelers kans op een finaleplaats in de laatste ronde. Wies van Crugten (25) verloor zijn voorsprong in de zesde ronde. Jack Verstraten (22) verloor zelfs zijn laatste kans om de finale te halen. Samen met John Paesschen (26), Rien Uitdewilligen (27) en Adriaan Hamers (22) bleef Wies nog in de race voor een finaleplaats.

Uiteindelijk waren het John en Rien die de eerste en tweede plaats veroverden in poule C. Helaas was er geen finaleplaats voor poule C in deze editie. Eduard Schuuring (18), Jack Verstraten (22), Jessica Poppelaars (18) en Jan Aarnoutse (18) eindigden op de plaatsen 5 tot en met 8 in poule C.

Cees Mathijssen bokaal

Eduard Schuuring (18) en Jessica Poppelaars (18), de enige vrouw in het gezelschap, speelden een uitstekend toernooi. Na de zomervakantie en de strijd om de Osterloh bokaal 2024 volgt de competitie om de Cees Mathijssen bokaal voor bandstoten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief