Afbeelding
Foto: Vliegveld Midden-Zeeland

Meer lucht voor vliegtuigliefhebbers

Door: Britta Janssen Algemeen

Meer versoepelingen en dus ook steeds meer lucht in aanloop naar de zomer. Dat geldt ook voor Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden, al mochten ze daar de afgelopen maanden niet klagen, vertelt Remco Belderok. “Mensen konden niet op vakantie, dus dan zoeken ze naar iets anders. We hebben het erg druk gehad met mensen die voor hun plezier kwamen vliegen.”

De havenmeester is dan ook blij dat ze niet stil hebben moeten zitten. “Gelukkig hadden we niet niks te doen. We zagen veel kleine vliegtuigjes, met name voor privégebruik.” Toch kan hij niet wachten tot het weer ouderwets druk en gezellig is, vertelt hij. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Je hebt de gezelligheid van al die mensen gemist, daar word je ook vrolijk van. De mensen, die mis je toch wel het meeste.”

Divers

Wat dat betreft lijkt het dus weer de goede kant op te gaan. Belderok legt uit wat de vakantievierders komende zomer kunnen verwachten. “Eigenlijk mag alles weer. Rondvluchten, zweefvliegen, parachutespringen. We zitten nu alleen nog met een maximum van vier personen per vliegtuig.” Ook de deuren van het restaurant zijn weer geopend. “Lekker weer die drukte, met uitzicht op de landingsbaan. In het zonnetje, naast de landingsbaan, wat wil je nog meer?” Vanzelfsprekend krijgt ook hij het dan weer drukker, daar kijkt hij in ieder geval naar uit. “Weer lekker de piloten helpen veilig te landen, precies zoals het hoort te zijn.” Als havenmeester weet hij maar al te goed wat Zeeland zo mooi maakt. “Het is elke dag anders. Als je twee weken later over exact dezelfde locatie vliegt, ziet het er weer heel anders uit. Dat maakt het hier zo divers.” Ze kunnen niet wachten. “Lekker vakantie vieren in Zeeland. We kijken allemaal uit naar een volle zomer!”

Kijk voor meer informatie op www.vliegveldzeeland.nl.

BIJDRAGE DANIËL WISSEL 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief