Bezoekers van Westerlicht op de openingsdag
Bezoekers van Westerlicht op de openingsdag Foto: Edwin Mijnsbergen

Westerlicht: een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Een maand geleden, op 6 april, is aan de Noordpoortstraat 5 in Middelburg het inloophuis Westerlicht van start is gegaan. Het inloophuis profileert zich als ‘een baken in onzekere tijden van kanker’.

Westerlicht is een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Op deze plek is iedereen welkom op woensdag en vrijdagmiddag, voor een goed of leuk gesprek, onder het genot van een kopje koffie of thee. De deskundige vrijwilligers van Westerlicht weten wat kanker met je doet. Ze weten hoe fijn het is om je verhaal te kunnen delen. Daarom staan ze voor iedereen klaar. Met een kop koffie, kennis en met verschillende activiteiten. Yoga, schilderen, wandelen: ze bedenken allerlei plannen, maar ze staan bovenal open voor ieders behoeften. Mensen die liever een gesprek onder vier ogen voeren worden ook niet vergeten. Zij kunnen een afspraak maken met een van de veertien vrijwilligers van de stichting.

In de eerste maand van het bestaan is gebleken dat het inloophuis voorziet in een behoefte. Er is veel aanloop. Westerlicht heeft geen winstoogmerk. De stichting opereert zelfstandig. Er is wel steun, van partijen als de Rabobank. Volgens vrijwilliger Cees Verhage komen er op termijn meer inloophuizen in Zeeland. Die worden later via een videoverbinding aan elkaar gekoppeld, zodat er ook gezamenlijke sessies kunnen worden georganiseerd, rondom bepaalde thema’s.

Meer informatie is te vinden op https://www.westerlicht.eu.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief