Het organisatieteam van de Mossel 10 Daagse Oostkapelle (vlnr): Mirjam Sol, boven Arjan Maljaars, onder Maarten van de Kreeke en Elwin Geerse.
Het organisatieteam van de Mossel 10 Daagse Oostkapelle (vlnr): Mirjam Sol, boven Arjan Maljaars, onder Maarten van de Kreeke en Elwin Geerse.

Restaurants blijven verrassen tijdens Mossel 10 Daagse Oostkapelle

Door: Britta Janssen Algemeen

OOSTKAPELLE – Vrijdag begint de Mossel 10 Daagse Oostkapelle. Restaurants verrassen bezoekers met originele, smakelijke mosselgerechten die de koks zelf bedacht hebben. Daarnaast is er aanstaande zaterdag een speciale markt in het dorp en zaterdag 1 oktober is het Hap&Stap.

De Mossel 10 Daagse vindt al voor de elfde keer plaats, vertelt voorzitter Arjan Maljaars van Oostkapelle Actief, die de tiendaagse organiseert. “En ieder jaar opnieuw bedenken de restaurants weer nieuwe gerechten met mosselen. Dit keer kun je ze op Thaise wijze, met Pernot of als curry eten”, noemt Maljaars, zelf ook groot mosselliefhebber, enkele voorbeelden. “Mosselen zijn natuurlijk een typisch Zeeuws product en gezond en dit is hét moment om ze te proeven.” Door de variëteit bij de restaurants is de Mossel 10 Daagse ideaal voor zowel gasten die al fan zijn van mosselen als voor wie nieuwsgierig is om ze voor het eerst te proberen. “Het pannetje mosselen met een scheut bier of wijn kennen we allemaal en bij de Mossel 10 Daagse ontdek je dat je mosselen op veel verschillende manieren kunt eten.”

Zaterdagen

Tot en met zondag 2 oktober bieden de deelnemende restaurants in Oostkapelle hun speciale mosselmenu aan. Daarnaast is er zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur een markt in de Dorpsstraat met foodtrucks en demonstraties, zoals babbelaars maken en palingroken. 

Zaterdag 1 oktober vindt tussen 14.00 en 17.00 uur Hap& Stap plaats. Hierbij kunnen deelnemers lopend of fietsend een route langs smakelijke adresjes afleggen.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, zoals de deelnemende restaurants en hun mosselgerechten, en voor het aanmelden op www.natuurlijkoostkapelle.nl. “Reserveer een tafeltje om teleurstelling te voorkomen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief