Afbeelding

Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

Zeeuws Werk biedt mensen met een achterstand richting arbeidsmarkt en jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal de mogelijkheid arbeids- en technische vaardigheden aan te leren en ervaring op te doen in een productieproces, waardoor de stap naar regulier werk of vervolgonderwijs eenvoudiger wordt. ZeeuwsWerk-hout maakt in opdracht van externen producten van hout.

Applaus
Gistermiddag werd het eendenplatform naar model van de Grote Kerk te water gelaten in de Veste van Veere. Aan mevrouw van Ouwerkerk was de eer om onder luid applaus de kerk in de Veste te mogen laten zakken. De medewerkers van Zeeuws Werk kregen veel complimenten. Na afloop was er koffie met een bolus in de echte Grote Kerk van Veere. Manager Adri Franke: “Dit is een opdracht, met een prachtig resultaat, waar we trots op kunnen zijn. Een project waar we graag aan hebben mee gewerkt, van idee tot definitieve tekeningen en berekeningen. Het staalwerk is gelast op onze metaalwerkplaats. De vlonder en toren zijn gerealiseerd in onze werkplaats hout en het takelwerk was mogelijk dankzij de hulp van hoveniersbedrijf Veere. Met meer van deze opdrachten zorgen wij als Zeeuws Werk ervoor dat we ruimte kunnen blijven bieden aan onze doelgroep en de werk-leertrajecten.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief