Tribune Zeelandia Middelburg juli 20218
Tribune Zeelandia Middelburg juli 20218 Foto: Edwin Mijnsbergen

Zeelandia Middelburg krijgt hoofdveld van kunstgras

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Bij Zeelandia Middelburg is de aanleg begonnen van een gloednieuw kunstgrasveld dat het huidige hoofdveld met natuurgras zal vervangen. De aanleg van dit veld is een belangrijke mijlpaal voor de club en zal aanzienlijke voordelen bieden voor zowel spelers als supporters. Onder het nieuwe veld zal ook een waterbuffer aangebracht worden, zodat regenwater in de toekomst gebruikt kan worden voor irrigatie van de natuurvelden en groenvoorzieningen binnen de club.

Omdat de vereniging volgens de planningsnormen van de KNVB te weinig wedstrijdvelden heeft, heeft het college van de gemeente Middelburg besloten om het hoofdveld om te vormen tot kunstgras zodat hier meer op gespeeld kan worden. Het vernieuwde veld zal niet alleen dienen als hoofdveld voor wedstrijden, maar is ook beschikbaar voor trainingen voor alle leeftijdscategorieën binnen de vereniging.

Voordelen kunstgras
Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras vergeleken met natuurgras is de verminderde afhankelijkheid van weersomstandigheden. In tegenstelling tot natuurgrasvelden, die bij extreem droog of nat weer onbespeelbaar kunnen worden, blijft een kunstgrasveld bespeelbaar. Dit betekent dat de teams van Zeelandia Middelburg onder bijna alle weersomstandigheden kunnen blijven spelen en trainen, waardoor afgelastingen tot een minimum worden beperkt.

Waterbuffer onder het veld
Een ander positief punt van het nieuwe kunstgrasveld is de geplande aanleg van een waterbuffer onder het veld. Deze maatregel zorgt voor het opvangen en opslaan van regenwater. Het opgevangen water kan in de toekomst gebruikt worden voor irrigatie van de natuursportvelden.

Vv Nieuwland
Ook bij Vv Nieuwland zijn er ontwikkelingen gaande. De natuurgrasvelden van de vereniging hebben de afgelopen jaren steeds vaker te maken met extreme droogte. Hierdoor krijgen de velden niet voldoende vocht om goed te herstellen en zijn ze minder vaak bespeelbaar. Door de beperkte mogelijkheden om te beregenen, kijkt de gemeente samen met de vereniging wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld grondwater te onttrekken om de natuurvelden te irrigeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief