De nieuwbouw in Yerseke
De nieuwbouw in Yerseke Foto: Dagvandebouw.nl

Zeeuwse bouwplaatsen openen hun hekken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni

Door: Redactie Algemeen

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud.

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Deze dag biedt een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en andere gebouwen en infrastructuur in Nederland. Onderwijs, zorg, natuur, recreatie, wonen en transport: de bouw maakt het.

De Dag van de Bouw in Zeeland
Rijksplein - Dag van de Bouw
Vageland Koewacht - Dag van de Bouw
Nieuwbouw kerk Ger. Gem. Yerseke - Dag van de Bouw

In Yerseke wordt één van de grootste kerken van Nederland gebouwd! Het kruisvormige gebouw met 46 meter hoge toren, biedt straks plaats aan maar liefst 1.600 personen en nog eens 400 op de galerij. Ook komt er een grote zaal met 400 plaatsen naast de kerkzaal, die er incidenteel bij getrokken kan worden. Heldere zichtlijnen worden gewaarborgd, door de U-vormige situering van de zitplaatsen rondom de preekstoel en het orgel.Kijk voor het gehele overzicht van deelnemende projecten in de regio en de rest van het Nederland, het programma en openingstijden op: www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht.

Over De Dag van de Bouw
Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de innovaties en het maatschappelijke belang van de bouw- en infrasector. In 2022 bezochten tienduizenden mensen de 144 projecten verspreid over heel Nederland. Dit jaar zijn dat er meer dan 150. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op www.dagvandebouw.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief