Meerdere auto's van de politie ter plaatse in Dauwendaele
Meerdere auto's van de politie ter plaatse in Dauwendaele Foto: HVZeeland

Politie Middelburg onderzoekt mogelijk schietincident Edelstenenbuurt: vier personen aangehouden

Door: Redactie Algemeen


MIDDELBURG - De politie doet onderzoek naar aanleiding van meerdere meldingen dat zaterdagochtend vroeg in Middelburg geschoten zou zijn. Er is geen melding gemaakt van slachtoffers.

Rond 05.50 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk geschoten zou zijn bij het Parelplein, vlakbij het NS-station. Naast meerdere politie-eenheden werd ook een ambulance op pad gestuurd maar volgens een woordvoerster van de politie werd geen gewonde aangetroffen. Naast de locaties bij het Parelplein en het NS-station was ook veel politie-activiteit bij de Roozenburglaan. De politie laat weten te onderzoeken of er daadwerkelijk schoten zijn gelost en wie hier dan bij betrokken zou zijn geweest. Politie Zeeland schrijft op X (voorheen Twitter): "We zijn volop bezig met het onderzoek dat er vanochtend geschoten zou zijn en proberen te achterhalen wat er gebeurd is. Op dit moment hebben we 3 arrestanten vastzitten voor nader onderzoek en lijkt niemand gewond."

Update

Later maaktde politie bekend dat er inmiddels 4 personen aan zijn gehouden. Het gaat om een man uit Vlissingen (27), een man uit Bad Nieuweschans (49), een man uit Middelburg (28) en een man uit Dordrecht (46). Het is nog onbekend wat er gebeurd is. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief