Het meezingconcert in Arnemuiden
Het meezingconcert in Arnemuiden Foto: Aart van Belzen

Jubileumjaar 450 jaar stadsrechten Arnemuiden van start met meezingconcert

Door: Redactie Algemeen


ARNEMUIDEN - Afgelopen zaterdag 9 maart, de dag die exact 450 jaar na het verkrijgen van stadsrechten voor Arnemuiden viel, werd een meezingconcert georganiseerd door Muziekvereniging Arnemuiden in samenwerking met gemengd koor De Lofstem. 

Wethouder Eduard Smit opende officieel het herdenkingsjaar tijdens deze avond. De avond werd extra sfeervol gemaakt doordat veel mensen van de streekdrachtwerkgroep in traditionele Erremuse streekdracht aanwezig waren. Met het gezamenlijk zingen van vaderlandse liederen zoals het Wilhelmus, Waar de blanke top der duinen, Merck toch hoe sterck, de Zilvervloot en In een blauw geruite kiel, werden de festiviteiten rondom 450 jaar stadsrechten ingeluid. De teksten van de liederen werden op een scherm geprojecteerd zodat iedereen mee kon zingen, zelfs degenen die niet zo bekend waren met de vaderlandse liederen.

Vroeger tijden

Dit feestelijke meezingconcert vond plaats in de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden (Kerklaan 4). Het concert was gratis. Voor degenen die in Arnemuidse streekdracht kwamen, werd een speciaal vak in de kerk gereserveerd waar zij naast elkaar konden zitten. Dit zorgde voor prachtige beelden die deden denken aan vroeger tijden, toen de kerken vol zaten met dames en heren in streekdracht.

Meer informatie

In 2024 wordt er nog veel meer georganiseerd in Arnemuiden. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op https://arnemuiden450.nl/activiteiten. Meer over de geschiedenis van het Stadsrecht van Arnemuiden op de website van het Zeeuws Archief.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief