De opening van de nieuwe winkel van Costes in de Lange Delft in Middelburg
De opening van de nieuwe winkel van Costes in de Lange Delft in Middelburg Foto: Petra de Munck

Costes opent Middelburgse vestiging in voormalig C&A-pand

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op donderdag 21 maart heeft Costes een nieuwe winkel geopend in de Lange Delft in Middelburg. Al voor de opening om 09.30 uur stond er een lange rij mensen voor de ingang, onder meer omdat de keten in damesmode gratis waardebonnen uitdeelde aan de eerste 200 bezoekers.

Costes heeft zich gevestigd in het pand aan Lange Delft 5, waar tot december vorig jaar een filiaal van C&A was gevestigd. De sluiting van die winkel, na 45 jaar, kwam voor veel mensen als een schok.

The Sting Companies

Costes maakt deel uit van The Sting Companies is een Nederlands concern met ketens van kledingwinkels. De huidige winkelformules zijn THE STING, Costes, Cotton Club, Daily Aesthetikz en de Koopman. De multinational heeft winkels in Nederland, België en Duitsland. De winkelketen Costes werd in 2013 opgericht en telt anno 2016 twintig winkels in Nederland. Het eerste Nederlandse filiaal werd in 2013 geopend in Utrecht, en het eerste buitenlandse filiaal werd in 2017 geopend in Antwerpen. Aanvankelijk startte Costes als kledingmerk van The Sting. Costes ontwerpt en verkoopt mannen- en vrouwenkleding. Terwijl met The Sting op een jongere doelgroep wordt gericht, richt het concern met Costes op een meer volwassen segment met iets duurdere kleding. In 2018 ontving Costes van de Nederlandse Raad Winkelcentra een Retail Award in de categorie ‘Zelfstandig Retailconcept’.

Enthousiast

Kort na de opening van Costes was het meteen druk in de nieuwe winkel, en gezellig rommelig. Het gros van de aanwezigen bestond uit vrouwen, die stuk voor stuk enthousiast reageerden op de vraag of ze blij waren met de nieuwe winkel. Op sociale media zijn de reacties ook enthousiast, als zijn er ook mensen die liever een andere winkel hadden zien komen, zoals een goedkope winkel als Primark, of een herenkledingzaak. Costes heeft het voormalige pand van C&A grondig verbouwd en heringericht. De eerste verdieping is niet meer in gebruik als winkelruimte, maar als magazijn.

De nieuwe winkel van Costes in de Lange Delft in Middelburg
De nieuwe winkel van Costes in de Lange Delft in Middelburg
De nieuwe winkel van Costes in de Lange Delft in Middelburg
De nieuwe winkel van Costes in de Lange Delft in Middelburg


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief