Kastelein Olga Kamp in de tuin van Gortstraat 30 in Middelburg
Kastelein Olga Kamp in de tuin van Gortstraat 30 in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Flamenco Encuentros verzorgt eerste optreden podium De Baron in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op zondag 28 april, om 22.00 uur, treedt Flamenco Encuentros op bij het nieuwe Middelburgse Podium De Baron, aan Gortstraat 30. Een prachtige locatie, die ook de thuisbasis is van Sociëteit de Vergenoeging. De middagvoorstelling is uitverkocht.

Podium de Baron is geopend in le Baron Chassé, dat prachtige pand waar ook Sociëteit de Vergenoeging het thuishonk heeft. Olga Kamp is daar sinds 1 januari 2024 de nieuwe kastelein. Een van de nieuwe initiatieven van Kamp is het podium. Er is geen ambitie om De Baron uit te laten groeien tot een volwaardig podium waar wekelijks optredens worden georganiseerd, maar Kamp wil wel met enige regelmaat samen events organiseren waarbij een menu wordt gecombineerd met muziek. Die eerste keer is dat een daghap in combinatie met flamenco, maar je kunt ook denken aan een mosselavond met, bijvoorbeeld, een accordeonist.De ruimtes in het pand zijn nu ook weer beschikbaar voor feesten en partijen. Je leest meer over het huren van de ruimtes op de website van de Vergenoeging.

Flamenco Encuentros

Zangeres Erminia Fernández Córdoba, staat bekend om haar mooie heldere stem. Ze zal begeleid worden door de prachtige klanken van gitarist Tijn van der Sanden. In dit trio is danseres Jessica Achten niet te missen met haar sierlijke en krachtige bewegingen. Ze danst traditioneel flamenco waar moderne invloeden in terug te zien zijn.Het belooft een prachtige middag te worden, zowel intiem als uitbundig en vol energie, met deze 3 artiesten op het podium. De eerste twee concerten in De Baron kunnen worden beschouwd als een try-out. In mei is het de beurt aan Marike Jager. Kaarten zijn te bestellen via ‘Ik ben aanwezig‘.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief