Publiek bij junior HRIEPS in 2023
Publiek bij junior HRIEPS in 2023 Foto: HRIEPS

‘We willen voor alle Zeeuwen een leuk festival zijn’: Hugo Kramer over Mini Mundi Junior HRIEPS

Door: Marielja ten Bruggencate Algemeen

GRIJPSKERKE – Op vrijdag 10 mei is er in één van de grote HRIEPS-tent een kinderfestijn. Overdag zijn er twintig luchtkastelen, ontelbaar veel ballonnen, schmink en muziek. ’s Avonds wordt het frisfestival gevierd met als hoofdact Snollebollekes.

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Net als vorig jaar is er een speciaal Mini Mundi Junior HRIEPS, voor alle leeftijden. “We willen voor alle Zeeuwen een leuk festival zijn, dus op vrijdag hebben we een uitgebreid programma voor de jeugd,” zegt organisator Hugo Kramer. De dag is opgedeeld in een dagdeel en een avonddeel, waar aparte toegangskaarten voor verkocht worden. “HRIEPS staat al sinds jaar en dag voor het Zeeuwse dialect. Het is dan ook een festival speciaal voor Zeeuwen. Daarom hebben we de Zeeuwse artiesten Du Driefstang en Woodworks uitgenodigd die een speciaal kidsoptreden geven. Ook de TikTokkers Wesley&Lynn komen.” Met ruim 250 duizend volgers zijn Wesley en Lynn misschien wel het bekendste liefdeskoppel van Walcheren. Ze hebben een eigen nummer uitgebracht en worden ook wel de Susan en Freek van Zeeland genoemd.

Dagdeel

Een pretparkgevoel kun je krijgen als je naar het Dagdeel komt. De twintig luchtkastelen staan op vloerbedekking, zodat kinderen op hun sokken van het ene springkussen naar het andere kunnen rennen. Het beloofd een waar kinderspektakel te worden met bungy jump, ballonnenclowns, schmink, knutseltafels en limonade. Kinderopvang Walcheren (KOW) zorgt ervoor dat de verschoningsruimtes goed bemenst zijn en ze zorgen voor genoeg knutsel- en tekenmateriaal. “Een kinderfestival heeft andere dingen nodig dan een festival voor volwassenen,” zegt Kramer. “We gaan die uitdaging graag aan. Vorig jaar deden we het voor het eerst en het was een succes. Maar er waren ook dingen die beter konden. Zo hadden we toen maar één ballonnenclown. Dat was veel te weinig. Er waren zoveel kinderen die zijn ballonkunst wilde hebben, hij kreeg geen moment rust. Dit jaar hebben meer ballonnendraaiers.”

Avonddeel

Als het dagdeel om half zeven klaar is, ruimen de medewerkers in rap tempo de twintig luchtkastelen op. Ze maken de tent klaar voor het avondprogramma, dat om 19.00 uur begint. Het ‘echte’ HRIEPS op zaterdag heeft een leeftijdsgrens van 18 jaar. De organisatie krijgt vaak te horen dat de jeugd er ook naartoe wil. Ze kijken reikhalzend uit naar de dag dat ze oud genoeg zijn. Maar ze hoeven niet langer te wachten. Op vrijdagavond is er een alcoholvrij festival, met dezelfde sfeer als het ‘echte’ HRIEPS. BeatMatchers uit Gapinge openen de avond. Daarna komt Snollebollekes op het podium. Het laatste uur is voor Feest DJ Prestah. De avond duurt tot 23.00 uur, waarbij de muziek gedurende de avond op de leeftijd van het publiek wordt aangepast. “Volgens mij wordt het een geweldig feest,” zegt Kramer. “Een jaar lang ben ik met het team aan het organiseren. Dat is soms wel druk, maar als het dan eenmaal zover is, is het genieten.”

Kaarten

De kaarten voor het dagdeel zijn, bij het ter perse gaan van dit stuk, al bijna uitverkocht. Voor het avonddeel zijn er nog genoeg tickets verkrijgbaar. Ga voor kaarten naar: junior.eventgoose.com of kijk op hrieps.nl/mini-mundi-junior-hrieps-2024-vrijdag-10-mei/.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief