De brandweer ter plaatse bij het vervallen pand aan het Goudend in Middelburg
De brandweer ter plaatse bij het vervallen pand aan het Goudend in Middelburg Foto: HVZeeland

Middelbrand in vervallen kantoorpand aan het Goudend in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - In een leegstaand kantoorpand aan het Goudend in Middelburg heeft zondagavond brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

Rond 20.50 uur werd ontdekt dat op meerdere plaatsen rook kwam vanuit het slooppand. In eerste instantie werd alleen de blusploeg van de Middelburgse post Torenweg opgeroepen maar een half uur na de melding werd alsnog opgeschaald naar middelbrand. Hierop werden een tweede blusvoertuig en een ladderwagen opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedden op de begane grond een aantal brandjes. De brandweer heeft deze geblust. Op de eerste verdieping werd geen brand aangetroffen, wel rook. Het doorzoeken van het gebouw werd volgens de VRZ-woordvoerder bemoeilijkt door het feit dat het donker en rommelig is in het pand.

Verpaupering en brandgevaar

Het pand aan het Goudend in de wijk Dauwendaele, achter Winkelcentrum Dauwendaele staat al jaren leeg en is veel omwonenden en anderen een doorn in het oog. In het verleden zijn er regelmatig vragen over het pand gesteld aan het college van Gemeente Middelburg. Aspecten als verpaupering en brandveiligheid kwamen daarbij ook aan de orde. Een voorbeeld isde  beantwoording van de vragen van PVDA’er Mehmet Kavsitli over dit onderwerp, in het document op https://middelburg.raadsinformatie.nl/document/9457898/1.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief