Koningsdag Koudekerke 2023
Koningsdag Koudekerke 2023 Foto: Koudekerke Samen

Het verhaal van Maurice: Samen sterk in Koudekerke

Door: Welzijn Veere Algemeen

KOUDEKERKE - Trots vertelt voorzitter Maurice Stougje over Stichting Koudekerke Samen. Ze zetten zich in voor verbindingen in en door Koudekerke. Koudekerke kwam voor het eerst écht samen in 2015 tijdens het Frits Simonsetoernooi. Een deel van die opbrengsten zou een donatie vormen voor Serious Request in Domburg. Destijds zei Maurice het volgende: “Als ze nog een plek zoeken voor het glazen huis, dan kan het ook in Koudekerke”. Zo kwam van het één het ander.

Met één telefoontje ontving Maurice het bericht dat de Walcherse Versie van Serious Request naar Koudekerke zou komen. Mede dankzij zijn organisatie werd dit in 2016 werkelijkheid. “Ik heb toen zo veel mooie dingen gezien! Allerlei verschillende initiatieven, samenwerkingen, mensen die elkaar leerde kennen. Ik dacht: dit moeten we niet laten gaan”, aldus Maurice. Koudekerke Serious Request was een succes. Uiteindelijk leidde dit tot Koudekerke Samen. Op 27 oktober 2017 vond de officiële aftrap plaats

Verbindende rol

Inmiddels bestaat Koudekerke Samen uit zo’n 22 aangesloten verenigingen en organisaties, ruim 120 enthousiaste vrijwilligers en een bestuur. Als facilitator, en hun status als rechtspersoon, kunnen ze inwoners helpen met verschillende ideeën. “We hebben een verbindende rol tussen organisaties, verenigingen en inwoners. Samen komen we verder en kunnen we initiatieven mogelijk maken”.

Meer informatie

Ondanks het feit dat dit een vrijwilligersportret is kiest Maurice een foto van de N8vKou. Een dorpsfeest dat georganiseerd wordt op Koningsnacht waar mensen van heinde en ver naartoe komen. Maurice: “Dit is natuurlijk mijn verhaal, maar het draait om Koudekerke en daar ben ik het meest trots op!”
Meer informatie over vrijwilligerswerk en Welzijn Veere? Kijk eens op www.welzijnveere.nl, mail via info@welzijnveere.nl of bel met 0118-583687.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief