Middelburg Boekenstad 2024
Middelburg Boekenstad 2024 Foto: Leni van den Berge

Ook Kunst- en Cultuurroute in teken van Middelburg boekenstad 2024

Door: redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en één net daarbuiten.

Er zijn tentoonstellingen rond bijzondere boeken (vaak handgemaakte tot boeken in kleine oplage) en prenten in verschillende druktechnieken (etsen, lino’s, steendrukken en risoprints) en er is ‘s morgens al een lezing over Vivaldi en Venetië naar aanleiding van een nieuw boek van André Romijn. Ook zijn er weer ‘scenes aan de voordeur (en ook daarachter)’, want de kunstroute leest ook dit jaar weer voor. Korte verhalen en gedichten, en wie weet, bedenk je zelf wel een limerick bij Petra Bouman. Kom kijken en luisteren dus en laat je inspireren. Ontdek wat er zich achter al die voordeuren afspeelt.

De deelnemers: De Drvkkery, Atelier28, Middelburg Schilderkunst, atelier Sandra van der Meulen, atelier Toos van Holstein, Porselein atelier Petra Bouman, de roofprint pers, atelier Riet Wullems, atelier Joke Apner, atelier Hoed Gezien en Kunsthuis André. Kijk voor uitgebreide informatie op de websites van de deelnemers. Of kom naar de informatiestand op de boekenmarkt. www.kunstroutemiddelburg.nl.

NB: Niet alle deelnemers aan de kunstroute doen mee aan het boekenprogramma. Maar ook op die adressen wordt je natuurlijk gastvrij ontvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief