Danny Vera's Rollercoaster voor de zesde keer favoriet in de Zeeuwse Top 40.
Danny Vera's Rollercoaster voor de zesde keer favoriet in de Zeeuwse Top 40. Foto: ANP

Meer dialect in De Zeeuwse Top 40 van 2024, Roller Coaster blijft favoriet

Door: Annemarie vdVreugde Algemeen

OOST-SOUBURG - Bijna 4000 liefhebbers van muziek uit Zeeland hebben dit jaar hun stem uitgebracht op de Zeeuwse Top 40. Dat leverde voor de achttiende keer een lijst op met de veertig populairste nummers van Zeeuwse bodem, met op plek 1 Roller Coaster van Danny Vera. 

Het nummer Roller Coaster van Danny Vera staat dit jaar voor de zesde keer op rij op nummer 1. Kapitein Rooibos van de Lamaketta’s en Aan de Kust van BLØF maken de top 3 compleet. Bovenin domineren verder de bekende nummers van BLØF, Racoon, Danny Vera en Surrender, maar ook Engel Reinhoudt en De Duts’n veroveren een plekje in de top 10.

De hoogste nieuwe binnenkomer is de Terneuzense metalband Inherited. De band won vorige maand de landelijke wedstrijd Metal Battle. Het nummer Shitface komt binnen op plek 15. Het aandeel dialectmuziek in de lijst steeg: dit jaar staan 18 liedjes in dialect genoteerd. Dat is drie meer dan vorig jaar. Ook meer dan in voorgaande edities zijn enkele nummers na een paar jaarafwezigheid teruggekomen in de lijst: onder meer Een Diek Mee Boamen van Anja Kopmels, Jewannes van der Linde van De Schompen en Harder Dan Ik Hebben Kan van BLØF.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief