Afbeelding
Foto:

Bezoek de Archeomarkt in Middelburg

zaterdag 18 juni 2022 10:00 t/m 16:00

Op zaterdag 18 juni beleef je op de ArcheoMarkt verschillende facetten van archeologie! Erfgoed Zeeland is die dag geopend van 10:00 – 16:00 uur. Maak op de Archeomarkt kennis met Aaike Jordans; hij vertelt over het leven van de mensen in het stenen tijdperk en laat zien hoe jij vuur kunt maken. Kom het spel ‘Raad het continent’ spelen bij de stand van het University College Roosevelt uit Middelburg. Neem jouw vondst mee naar de stand van het Zeeuws Genootschap (KZGW) en laat het determineren, wie weet schuilt er een hele geschiedenis achter! Je kunt ook zelf aan de slag met een metaaldetector en verborgen bodemvondsten ontdekken. Of kom losse scherven omtoveren tot een mooie pot of schaal! Voor meer informatie, kijk op www.erfgoedzeeland.nl/nad-2022
De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek. Dit jaar vallen de dagen op 17, 18 en 19 juni. Kijk op archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie. In Zeeland worden er op meerdere plaatsen activiteiten georganiseerd.