Afbeelding
Foto:

Boekenmarkt Koorkerk Middelburg

dinsdag 9 augustus 10:30 - 17:00

Op deze foto herleven oude tijden in de abdijkerken van Middelburg. Een monnik zit geconcentreerd te studeren in de bibliotheek. Een prachtig plaatje. Het is echter geen monnik. Het is een vrijwilliger op de boekenmarkt in de Koorkerk.
Tot en met 28 oktober bemannen ruim 30 vrijwilligers de boekenmarkt in de Koorkerk te Middelburg van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30u tot 17.00u. Dit alles in goede samenwerking met de gidsen van de kerken en de vrijwilligers van het Lange Jan Project. Tijdens stiltemomenten en concertjes op donderdagmiddag is de markt gesloten.
De ervaring leert dat de boekenmarkt iets extra’s biedt aan bezoekers van de abdijkerken. Niet alleen omdat ze graag even rondsnuffelen tussen de boeken maar bezoekers waarderen ook deze manier van inzameling voor goede doelen. Dit jaar gaat weer een deel naar ‘de straatkinderen van Yogyakarta’ een diaconaal Deltaproject en naar ‘de Voorleesexpress’ een vrijwilligersproject om de taalontwikkeling van kinderen op Walcheren te stimuleren. Hopelijk wordt de opbrengst minstens zo mooi als eerdere jaren (vorig jaar doneerden we €13.000 aan de straatkinderen).
U hoeft natuurlijk geen toerist te zijn om de boekenmarkt te bezoeken. Als u van lezen houdt, of geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis, tuinieren, koken, Zeeland of in wetenschap moet u beslist eens komen kijken. Bijna alle boeken worden voor €2 aangeboden. Bijzondere exemplaren hebben een hogere prijs maar ver onder de gemiddelde prijs op het internet. En heeft u mooie boeken waarvoor u geen plaats meer heeft, dan zijn ze bij de Boekenmarkt zeker welkom.

Locatie