Driekoningen concert met Bachs Orgelbüchlein

maandag 6 februari 2023 20:00

Driekoningen concert in De Oostkerk op vrijdag 6 januari 20.00 uur: Bachs Orgelbüchlein door André Poortvliet (orgel) & dubbelkwartet o.l.v. Aleida Post. Het Orgelbüchlein van J.S. Bach is een beroemde verzameling van 45 koralen die Bach als dertiger componeerde. Opvallend is de compacte vorm en rijke muzikale inhoud. Theoloog en musicus Albert Schweitzer noemde in zijn Bach-biografie het Orgelbüchlein “het woordenboek van Bachs muzikale taal”. En inderdaad weet Bach in deze koralen steeds heel treffend de tekst uit te beelden. Tijdens dit concert hoort u de koralen voor de Advent- en Kerstperiode. Na de orgelbewerking wordt het koraal gezongen door een dubbelkwartet onder leiding van Aleida Post. Het De Rijckere-orgel staat hierbij garant voor veel verschillende klankkleuren, passend bij deze geniale orgelmuziek van J.S. Bach.

Locatie