Coach Stephanie Waebeke in haar praktijk.
Coach Stephanie Waebeke in haar praktijk. Foto: Privébezit

'Ik help je aan inzichten voor meer balans in je leven'

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Hoe ingrijpende gebeurtenissen naast verdriet tot waardevolle inzichten kunnen leiden, heeft Stephanie Waebeke persoonlijk ondervonden. Ze verloor in 2007 haar partner en dat zette haar leven op zijn kop. Maar dat ze nu, twaalf jaar later, haar eigen begeleidingspraktijk is begonnen, komt door haar levenservaring. “Wat ik heb meegemaakt, leerde me dat ik mensen wil en kan helpen.”


In haar Praktijk Paloma in Middelburg coacht Stephanie op het gebied van rouw en verlies, hoogsensitiviteit, assertiviteit en bewustwording. Hoe de begeleiding eruit ziet, ligt aan de wensen van de cliënt. Luisteren en vertrouwen zijn daarbij belangrijk voor Stephanie. “Heb je het gevoel dat je vastloopt, geen uitweg meer ziet? Dan ben ik er voor je. Maar ook als je alleen je verhaal wilt doen.” Stephanie geeft geen advies, benadrukt ze. “Ik help mensen tot inzichten te komen voor meer balans in hun leven. Het verschil met advies geven is dat inzichten uit jezelf komen. Door vragen te stellen en goed te luisteren, ontdek ik je behoeften. Zo help ik je om naar jezelf te luisteren, zodat je weer kunt genieten van het leven.”

Voldoening
Stephanie werkte na de opleiding Personeel en Arbeid twaalf jaar op verschillende afdelingen personeelszaken. In het laatste studiejaar volgde ze de richting Begeleidingskunde. Later verdiepte ze zich ook in hoogsensitiviteit, coaching en intuïtieve ontwikkeling. “Door mijn levenservaring en opleidingen durf ik de stap te zetten en mijn praktijk aan huis te beginnen.”
Stephanie had ook het gevoel iets te missen in haar leven en dat is verdwenen met het openen van haar eigen praktijk. “Ik wil graag mensen begeleiden naar een leven dat voldoening geeft. Een leven waarin je jezelf mag zijn.”

Vertrouwen
Met haar nuchterheid en enthousiasme hoopt Stephanie iets te kunnen betekenen voor anderen. “Ik ben hoogsensitief, dus ik weet hoe het voelt om altijd ‘aan’ te staan. Hoogsensitieve mensen help ik gedachten van zich af te zetten en de hoogsensitiviteit om te zetten tot kwaliteit. Want het betekent ook dat je een groot inlevingsvermogen hebt.”

In een consult ‘Assertiviteit’ helpt Stephanie mensen hun grenzen aan te geven en voor zichzelf op te komen zonder dat het onbeleefd klinkt. “Als je geen ‘nee’ durft te zeggen, is het goed om te bedenken wat het ergste is wat er kan gebeuren. En oefen er maar gewoon mee. Dan zul je zien dat de reacties hartstikke meevallen.”

Bij een consult ‘Bewustwording’ gaat het bijvoorbeeld over eigen keuzes maken en eerlijk zijn naar jezelf. “Het is mogelijk om patronen te doorbreken, als je maar op jezelf durf te vertrouwen.”

Thuis
Iedereen is welkom bij Praktijk Paloma. “Je kunt alles tegen me zeggen en dat komt niet bij anderen terecht. Samen zorgen we ervoor dat je weer dingen wilt ondernemen en lekkerder in je vel zit. Paloma is Spaans voor duif en duiven weten altijd hun weg naar huis te vinden. Dat vind ik symbolisch voor mijn praktijk. Ik wil graag mensen op weg helpen om weer thuis te komen, met tips waarvan ze hun hele leven profijt hebben.”

Praktijk Paloma Middelburg - Stephanie Waebeke - tel. 06–28761479 - mail: stephanie@praktijkpaloma.nl - Facebook: Praktijk PalomaBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief