Afbeelding
Foto: Hans Colijn

Culturele instellingen in Zeeland verdelen ruim zes ton

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - Zeelandtheaters, de filmtheaters in de provincie, het Ledeltheater in Oostburg, de podia De Spot en ‘t Beest en het Watersnoodmuseum krijgen een financiële impuls, omdat ze het moeilijk hebben door de coronacrisis. 

Er wordt 608.145 euro verdeeld over de organisaties. Het bedrag is voor de helft afkomstig van de rijksoverheid en voor de helft van de provincie. 

Vernieuwen

De plannen die zijn ingediend gaan over het vernieuwen van en samenwerken binnen de sector. Zeelandtheaters stelt de schouwburgen in Goes, Middelburg en Terneuzen ook beschikbaar voor andere projecten, bijvoorbeeld voor een scholenproject rondom Etty Hillesum. 

Ook wil ze flink investeren in de marketing voor alle podia in Zeeland. 

Gastheerschap

De Spot en ‘t Beest krijgen een financiële impuls om het gastheerschap en de samenwerking naar een hoger niveau te tillen. ‘t Beest wil bijvoorbeeld een cursus geven voor (nieuwe) vrijwilligers. 

Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum krijgt geld om het digitaal toegankelijk te maken. Ook loopt er een oral history-project in samenwerking met andere musea. Verder is de instelling in Ouwerkerk bezig om het educatieproject ‘Reizen in de tijd’ te verbreden naar het voortgezet onderwijs. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief