Foto: Beeldbank Middelburg

Formateur Middelburg wil met alle fracties in gesprek over vier onderwerpen

Door: Eugene de Kok Politiek

MIDDELBURG - Formateur Cees Lodder heeft alle partijen in de gemeenteraad van Middelburg uitgenodigd voor een openbare bijeenkomst op donderdag over de thema’s duurzaamheid, sociaal domein, de omgevingsvisie en burgerparticipatie.

De bijeenkomst duurt van 17.00 uur en 19.00 uur en is in het stadskantoor. “Doel is om te kijken of zo breed mogelijke steun kan worden gevonden op deze onderwerpen”, aldus Lodder.

De gesprekken worden ingeleid door de fractievoorzitters van de beoogde coalitiepartijen LPM, CDA, SGP en VVD. Ze worden gevoerd op basis van vragen of stellingen. “We willen meer weten over het standpunt en de ambities van de fracties met betrekking tot deze onderwerpen. Hoe sterk leven ze bij andere fracties en kunnen we bij elkaar komen?” zegt Lodder.

Dossiers

“Over de grote dossiers, waar al veel over is gesproken, zoals de Trekdijk en Cleene Hooge, zijn de standpunten wel helder. Die zijn al vaak aan de orde geweest. Als we die weer gaan bespreken, dan is het al snel een herhaling van zetten.”

Inhoudelijk

Volgens de formateur verlopen de gesprekken tussen de vier partijen goed. Er is al een aantal inhoudelijke onderwerpen aan de orde geweest. Over de ontwikkeling van de Trekdijk en Cleene Hooge en het financiële herstelprogramma wordt nog druk gepraat.

Lodder wil halverwege mei met een akkoord naar buiten komen. Hij zegt wel dat als het moet hij meer tijd neemt. “Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief