Een deel van de tank van de vrachtwagen was afgebroken.
Een deel van de tank van de vrachtwagen was afgebroken. Foto: Tom van der Put

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen verliest deel van tank op A16 bij Moerdijk

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

MOERDIJK - Een vrachtwagen verloor donderdagavond een deel van zijn tank op de A16 bij Moerdijk. Die tank zat vol met gevaarlijke stoffen, maar er was geen lekkage opgetreden.

Het incident gebeurde rond 19.15 uur op de A16. De autoriteiten reageerden snel nadat er meldingen binnenkwamen over een mogelijk gevaarlijke situatie. De brandweer en politie gingen meteen naar de snelweg om te zien wat er aan de hand was en eventuele risico’s te minimaliseren.

Toen de hulpdiensten daar aankwamen, stond de vrachtwagen op de vluchtstrook net na de Moerdijkbrug. Een deel van de buitenkant van de tank hing los. Er bleek al snel dat er geen vloeistof uit de kapotte tank was gelekt. Toch besloten ze dat de vrachtwagen niet verder mocht rijden.

Een rijstrook afgesloten

Vanwege het ongeval was één rijstrook richting Breda afgesloten. Samen met de chauffeur en een bergingsbedrijf heeft Rijkswaterstaat de vrachtwagen veilig van de snelweg gehaald. Ze plannen dit heel voorzichtig zodat er geen extra gevaar is voor de natuur en de veiligheid op de weg.

De vrachtwagen werd op een veilige manier meegenomen.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief