Afbeelding

Bewoners De Druif zetten buurtschap op de kaart

Algemeen

KLUNDERT - De bewoners van De Druif willen hun buurtschap in Klundert meer op de kaart zetten. Al heel veel jaren houden ze op het grasveldje midden in hun buurtschap een barbecue, maar ze zouden graag zien dat daar ook speeltoestellen komen. Daarvoor hebben ze bij de gemeente Moerdijk een verzoek ingediend. Enkele geïmproviseerde speelattributen, in de vorm van in een boom hangende autobanden, zijn er al.

Op de jaarlijkse barbecue waren 69 mensen, maar zoveel personen wonen er niet op De Druif. Zelf zien de bewoners hun buurtschap dan ook veel groter dan dat buitenstaanders dat zien. Henk Akkermans: “De Druif begint volgens ons daar waar het plaatsnaambord Klundert staat en het loopt door tot het viaduct van de rijksweg.”

Bord Om aan te geven waar De Druif ligt is er en bord geplaatst met hierop de omringende polders, dijken en de buurtschap zelf. Ook zijn er rond De Druif bordjes neergezet, die aangeven welke polder erachter ligt. Daarnaast zijn er bordjes aangebracht met een gat er in, zogenaamde doorkijkborden. BIJDRAGE TIES STEEHOUWERBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief