Afbeelding

Multifunctioneel beachveld in Klundert

Door: Peter Houtepen Algemeen

KLUNDERT - De gemeente Moerdijk draagt een bedrag van 7.500 euro bij voor het realiseren van een multifunctioneel beachveld achter de Niervaert in Klundert.

Het initiatief voor het veld is afkomstig van Beach Soccer Klundert (BSK) en korfbalvereniging DSO. Ze zochten met succes draagvlak bij andere verenigingen in de gemeente, want zowel verschillende tennis-, volleybal-, handbal- en voetbalverenigingen en scholen in de gemeente gaven aan er ook interesse in te hebben om het beachveld te gaan gebruiken.      

Inwonersinitiatief

"Het college vindt dit een goed voorbeeld van een inwonersinitiatief om een impuls te geven aan de sportbeleving in Moerdijk", aldus wethouder Eef Schoneveld. "Daarom dragen we 7.500 euro bij om het beachveld aan te leggen." BSK en DSO zorgen voor de realisatie van het veld en Optisport gaat het beheer en onderhoud voor haar rekening nemen. "In onze gemeente is op dit moment nog geen multifunctioneel beachveld. Daarom is de aanleg hiervan een aanwinst voor het sportaanbod in onze gemeente." Het terrein wordt nog voor de start van het beachseizoen aangelegd. 
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief