Afbeelding

Ruim 1.600 euro voor Braderie Klundert uit Moerdijk Marketing budget

Door: Peter Houtepen Algemeen

KLUNDERT - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een bijdrage van 1.600 euro uit het Moerdijk Marketing budget beschikbaar te stellen aan de Braderie Klundert. 

Moerdijk Marketing heeft als doel de huidige inwoners te behouden en nieuwe inwoners aan te trekken om zo het voorzieningenniveau op peil te houden. Om de gemeente Moerdijk onder de aandacht te krijgen van potentiële nieuwe inwoners en een gevoel van trots en ambassadeurschap te creëren bij de huidige inwoners, wordt onder andere ingezet op de ondersteuning van evenementen. Deze evenementen hebben een regionale of landelijke uitstraling en bereik en verbinden de verschillende plaatsen in Moerdijk met elkaar.

Aantrekkingskracht

De braderie in Klundert, die dit weekend wordt gehouden, is al decennialang een begrip in de gemeente Moerdijk. Klein begonnen, trekt het jaarlijks duizenden bezoekers: zowel inwoners, oud-inwoners als bezoekers uit de wijde omtrek. Door het paalzitten dat dit jaar aan de braderie is gekoppeld, krijgt het evenement nog eens extra aantrekkingskracht. De braderie in Klundert krijgt naast Moerdijk Marketing subsidie van 1.600 euro, ook een evenementensubsidie van 3.000 euro. ARCHIEFFOTO TIES STEEHOUWER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief