Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Sportvisserij Zuidwest Nederland

'Wie vangt de grootste?' tijdens spectaculaire 'Streetfishing'-wedstrijd in Willemstad

Door: Guus Arnouts Algemeen

WILLEMSTAD - Aanstaande zaterdag is het zover: dan is Willemstad het strijdtoneel van het zogenoemde 'Streetfishing', een actievere en snellere manier van sportvissen en dan met name roofvissen. De organisatie Sportvisserij Zuidwest Nederland spreekt van een 'uniek evenement'. 

Deelnemers gaan gewapend met een werphengeltje en een rugzak vol aas op zoek naar de grootste vis. Steetfishing betekent eigenlijk 'vissen vanaf de straat' en is een opkomende rage in de sportvisserij. "Fysiek moet je in orde zijn om de afstanden, mét je vishengel, te kunnen overbruggen. Iedereen heeft een eigen scorekaart waar de gevangen en gemeten vis op genoteerd wordt. Van elke vis wordt een foto gemaakt en daarna wordt deze weer voorzichtig terug in het water gezet, zogenaamde 'catch and release'", aldus de organisatie.

Tijdens de dag wordt er op meerdere momenten gevist en ook op twee locaties tussen Willemstad en Hellevoetssluis.

Jong en oud
Buiten de fysieke grenzen zijn er geen leeftijdsgrenzen aan streefishing verbonden. Volgens de organisatie is het dan ook een wedstrijd voor alle leeftijden en zijn er al inschrijvingen van 11 tot 65 jaar. Over het parcours staan verschillende wedstrijdcontroleurs. Deelnemers worden met een bootje vervoerd. De wedstrijd begint om 9.30 uur bij Restaurant Bellevue in Willemstad. Wethouder Jack van Dorst geeft het startschot. 

 Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief