Er wordt gestreefd naar vervanging van het gebouw. FOTO TIES STEEHOUWER
Er wordt gestreefd naar vervanging van het gebouw. FOTO TIES STEEHOUWER

Buurthuis Irene slaat zijn vleugels uit

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

WILLEMSTAD – Nog net zo lang geleden heette het huidige Buurthuis Irene, Gebouw Irene. Niet alleen de naam is inmiddels verandert maar ook vinden er veel meer activiteiten plaats dan in vroegere jaren. Dat komt onder andere door en actiever beleid van de beheerder Carina van de Watering en omdat de ruimtes flink zijn opgekapt en opgeleukt.

DOOR TIES STEEHOUWER

Zo zijn er uitvergrote foto's uit het verleden van Willemstad aangebracht en zijn er hier en daar leuke hoekjes gemaakt. Van het gebouw wordt van maandag tot zaterdag dan ook druk gebruik gemaakt.

Gymnastiek

Voor iedereen, jong of oud, is er de hele week door wel iets te beleven. Dat begint op maandag met gymnastiek, biljarten voor ouderen, schaken en theaterlessen en 's avonds schieten en biljarten voor ouderen. Dinsdag kan er worden gebiljart, getafeltennist, koersbal gespeeld, gehandwerkt en yoga worden beoefend. Op woensdag kunnen de kaarters er terecht en de vechtsport Kung Fu worden geoefend. Ook draait de hobbyclub. Donderdag is er plek voor de soos, het theater en de bridge en op vrijdag is er het kleuteruurtje en kan er worden gebiljart en zaterdag is er dansles voor kleuters. Veel activiteiten worden georganiseerd door de seniorenraad.

Tevreden

De voorzitter van de Stichting Buurthuis Irene, Fred Schaaf vertelde best tevreden te zijn met het gebouw maar dat er door het bestuur toch wordt gestreefd naar vervanging. 'We moeten inspelen op de toekomstige behoeften, zeker omdat er door nieuwbouw meer mensen in Willemstad komen wonen'. Hij vertelt dat er diverse partijen streven naar een multifunctioneel gebouw. 'De Willem de Zwijgerschool wordt te klein, de Singelschool is verouderd en ook de gymzaal is aan vervanging toe'. Waar dat gebouw zou moeten komen is nog niet bekent maar de Grimhoek, waar het buurthuis staat, is in ieder niet geschikt door de beperkte parkeer mogelijkheden.

Voedbalvelden

Gedacht wordt daar waar nu de voetbalvelden liggen. Er zou daar een groot gebouw moeten komen volgens de gemeente Moerdijk. De voetbalvereniging Kogelvangers zou dan aan de andere kant van de Grintweg velden moeten gaan krijgen. Bij de voetbal zien ze de plannen wel zitten omdat hun kantine aan vervanging toe is. Of iedereen blij is met de plannen moet maar worden afgewacht omdat de locatie behoorlijk achteraf ligt zodat de schoolkinderen ver moeten lopen. Gisteren (dinsdag) bogen de belanghebbenden zich over de plannen in Buurthuis Irene.

Klein Festijn

Over al de hierboven genoemde plannen maakten de kinderen zaterdag zich geen zorgen. Die genoten van het aangeboden vermaak tijdens Klein Festijn in het buurthuis. Ze konden daar knutselen, waarbij ze werden geholpen door mensen van de buurtvereniging Het Kloosterblokje, Kung Fu technieken aanleren, toneelspelen onder leiding van Linda Neve, spelletjes doen en cup cakes versieren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief