Afbeelding
Foto: Shutterstock

Geen plek voor alle zorgpartijen in gezondheidscentrum Zevenbergen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN - Niet alle belangstellende zorgpartijen kunnen plaatsnemen in het nieuwe gezondheidscentrum dat verrijst aan de Doctor Ariënslaan in Zevenbergen. Dat staat het huidig bestemmingsplan niet toe.

De belangstelling voor een plek in het nieuwe medisch centrum is zo groot, dat de initiatiefnemer nee heeft moeten verkopen aan verschillende partijen.

Haalbaarheid

Daan Evers, de manager van gezondheidscentrum Tholos onderzoekt de haalbaarheid van het nieuwe gezondheidsgebouw dat moet komen op de voormalige plek van basisschool Het Kompas. Evers en de gemeente Moerdijk gaan nu in gesprek over verdere stappen om de plannen te realiseren.

Vervolgprocedure

Daan Evers gaat de vervolgprocedure nu in met de huisartsen van Tholos, huisartsenpraktijk Slot en Tan, de Benu-apotheek Zevenbergen, verloskundigenpraktijk Doortje Uil, logopediepraktijk Van Nimwegen, psychologenpraktijk Zevenbergen en prikpost STAR-SHL. Het conceptplan gaat uit van drie bouwlagen en een maximaal bebouwde oppervlakte van 633 vierkante meter. De rest van het terrein biedt ruimte om de auto weg te parkeren.

Voorzieningenniveau

Wethouder Désirée Brummans is positief over de resultaten van het verkennend onderzoek: "Vanaf het begin hebben wij gemeend dat een nieuw gezondheidscentrum een belangrijke toevoeging is aan het voorzieningenniveau in Zevenbergen. Ik ben blij dat ook de markt positief reageert op de plannen. De initiatiefnemer kan nu verder met de volgende stap, de verdere uitwerking van zijn plannen."

Vele belangstelling

Een handschoen die initiatiefnemer Daan Evers graag oppakt. "De vele belangstelling doet mij goed. Helaas kunnen we niet alle geïnteresseerden een plek bieden. Het alternatief, een procedure tot een wijziging van het bestemmingplan, kost veel tijd. Daar kiezen we niet voor. We willen graag snel verder met de uitwerking van de plannen. Zevenbergen krijgt een gezondheidscentrum om trots op te zijn."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief