Afbeelding
Foto: Gemeente Moerdijk

Shell Moerdijk en gemeente doneren fruit aan Voedselbank

Door: Peter Houtepen Algemeen

MOERDIJK/FIJNAART - Shell Moerdijk en de gemeente Moerdijk gaan, in samenwerking met Roks Streekwinkel uit Fijnaart en Werkfruit uit Strijensas, hun fruit doneren aan de Voedselbank Moerdijk.

Juist nu in deze coronatijd heeft de Voedselbank vooral vraag naar versproducten om hun voedselpakketten mee aan te vullen. "We zijn vanuit de Voedselbank Moerdijk dan ook erg blij met deze beide donaties", aldus Peter van Veelen, voorzitter van de Voedselbank Moerdijk.

Sociale kwesties

Shell Moerdijk is zich bewust van haar omgeving en haar rol daarin. Ze streven naar een goede relatie met de buren en ondernemers en ze sponsoren regelmatig niet- commerciële initiatieven. Ze vinden het belangrijk om een goede buur te zijn. Maar ook om mee te denken en te werken aan belangrijke sociale kwesties in de omgeving. En daar is Voedselbank Moerdijk een goed voorbeeld van.

Inkomsten

"Een mooi gebaar om gedurende vijf weken de voedselpakketten voor Moerdijkse gezinnen die dit echt nodig hebben aan te vullen met ruim duizend kilogram extra fruit", vindt wethouder Danny Dingemans. "Ook wij vanuit de gemeente blijven in deze coronatijd ons fruit inkopen bij Roks Streekwinkel uit Fijnaart en doneren ons fruit tijdens deze coronacrisis aan de Voedselbank Moerdijk. Mensen moeten juist nu goed zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Gezond eten met iedere dag verse groenten en fruit hoort daarbij. Daarnaast behouden ook de bedrijven Werkfruit uit Strijensas en Roks Streekwinkel uit Fijnaart dat het fruit leveren aan ons en Shell Moerdijk op deze manier ook hun inkomsten in deze crisis."
 Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief