Afbeelding
Foto: BMC Moerdijk

Gerd-Jan de Leeuw nieuwe directeur BMC Moerdijk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - Gerd-Jan de Leeuw is gestart als algemeen directeur van BMC Moerdijk. Hij volgt Kees de Regt op die wegens pensionering afscheid neemt. De Regt was algemeen directeur sinds 2015.

De Leeuw begon zijn loopbaan bij BMC Moerdijk in 2011 als managementtrainee. Hij studeerde technische bestuurskunde aan de TU Delft en bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. Vanaf 1 mei zal hij samen met de huidige operationeel directeur Luc Westdorp BMC Moerdijk leiden. De Leeuw was bij BMC Moerdijk verantwoordelijk voor onder meer de aanvoer en kwaliteit van de pluimveemest.

Vergroten maatschappelijke bijdrage

Zo was hij betrokken bij de totstandkoming van de overeenkomst waarmee pluimveehouders vanaf 2018 opnieuw langjarig afzetzekerheid van hun mest verkregen. Ook verkocht hij succesvol de meststof op basis van de geproduceerde pluimveemestas in meerdere Europese lidstaten. Als algemeen directeur gaat De Leeuw zich onder meer richten op het bestendigen en vergroten van de maatschappelijke bijdrage.

"We blijven onze unieke bijdrage leveren aan de energietransitie en de verduurzaming van de landbouw in Europa en we zien kansen om die bijdrage te vergroten door de toepassing van reststromen te vergroten en te optimaliseren.", aldus De Leeuw. BMC Moerdijk is de enige energiecentrale in Europa die pluimveemest omzet in groene stroom.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief