Afbeelding
Foto: Pixabay

Zeshonderd inschrijvingen voor inkoopactie energiebesparende maatregelen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK – De gemeente Moerdijk is positief verrast door het aantal inwoners dat zich heeft ingeschreven om mee te doen aan een gezamenlijke inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met deze actie maakt de gemeente Moerdijk het woningeigenaren gemakkelijk om maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen.

Dit draagt bij aan een duurzamere gemeente. Door de vraag in de gemeente te bundelen, kopen woningeigenaren tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in.

De informatieavonden kunnen door de coronacrisis niet doorgaan. Daarom geven experts uitleg over de mogelijke maatregelen in speciale informatievideo’s. Aan bod komt onder meer informatie over subsidies en leningen. 

Zonnepanelen

Tot nu toe hebben al meer dan 500 Moerdijkse woningeigenaren offertes ontvangen voor zonnepanelen. Ruim 250 isolatiemaatregelen zijn aangevraagd, zoals spouwmuurisolatie en HR++-glas. Hiervoor ontvangen woningeigenaren een onafhankelijk advies. Een offerte op maat voor HR++-glas aanvragen kan digitaal, een huisbezoek hiervoor is niet nodig. 

Subsidie

Voor huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen is gemiddeld 20% subsidie beschikbaar via de landelijke Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Deze subsidie is ook beschikbaar voor inwoners die buiten deze inkoopactie om isolatiemaatregelen nemen. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen

Ook interesse? Kijk dan op www.winstuitjewoning.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief