Leontine Ouwerling (rechts) ontvangt een streekproductenpakket uit handen van Petra Wevers van KrachtigBuiten.
Leontine Ouwerling (rechts) ontvangt een streekproductenpakket uit handen van Petra Wevers van KrachtigBuiten. Foto: Corianne Bartels

Polderroutes met passie voor streek en liefde voor streekproducten

Door: Addo Sprangers Algemeen

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk mag zich verheugen in drie nieuwe polderroutes: de Ruigenhilse, de Oude Appelaarse en de Bloemendaalse polderroute. Elke fietsroute verbindt diverse streekwinkels en andere toffe locaties aan elkaar. Maandag werden ze officieel gelanceerd.

Met passie voor de streek en liefde voor streekproducten is er de voorbije maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van de routes. VVV Moerdijk, ZLTO Moerdijk en met Petra Wevers van KrachtigBuiten bundelden hiertoe hun krachten en samen verbonden zij diverse ondernemers aan elkaar in de verschillende routes. Elke routenaam verwijst naar de (vroegere) polder waardoor de route loopt en is bedacht door Leontine Ouwerling. 

Primeur

Zij is de winnaar van de naamprijsvraag welke via de Facebookpagina van VVV Moerdijk werd uitgeschreven en kreeg maandag dan ook de primeur: als eerste ontving zij, naast een speciaal Moerdijks streekproductenpakket, alle drie de routes. Dat gebeurde op één van de locaties midden in de gemeente Moerdijk: Kariene’s Wonderbar aan de Druif tussen Noordhoek en Klundert. Elke route werd daarnaast officieel overhandigd aan één van de deelnemende locaties op die route. Voor het overhandigen van de Oude Appelaarse polderroute werd een bezoek gebracht aan Roks Streekwinkel, voor de overhandiging van Ruigenhilse polderroute viel de keuze op De Prullenkast en voor het overhandigen van de Bloemendaalse polderroute tot slot was De Stuifakker de gelukkige. Oorspronkelijk was het de bedoeling de routes te lanceren tijdens het Waterpoortweekend, maar zoals vele andere evenementen werd dit evenement vanwege het coronavirus afgelast. Aangezien er op korte termijn zeker geen evenement meer volgt waar de routes op passende wijze zouden kunnen worden gepresenteerd, koos VVV voor deze manier van lanceren.

Routes

Dat juist nu extra aandacht wordt besteed aan de polderroutes is niet toevallig. “De routes zijn af en Nederlanders vieren massaal vakantie in eigen land,”zo meldt VVV Moerdijk. “Wij kennen geen betere coronaproof activiteit dan fietsen en wandelen in de buitenlucht.” De routes zowel online als op papier gratis verkrijgbaar. Via vvv.moerdijk.nl/routes zijn de routes te downloaden en via www.route.nl/uitgelicht/regios/verrassend-moerdijk en de hieraan gekoppelde app kunnen fietsers op pad. Op papier zijn de routes verkrijgbaar bij alle deelnemende locaties die op de kaart staan vermeld en bij de toeristische informatiepunten van VVV Moerdijk in Willemstad, Klundert (binnenkort officieel geopend!) en Zevenbergen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief