Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Schipper Caroline van Veerpont Anna is een echte avonturier

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

Caroline van Wijngaarden (47) heeft heel de wereld al afgereisd, onder andere de Pacific gezeild, Spitsbergen Noorwegen, de Caraïben.

“Ik ben altijd al het buitenbeentje van de familie geweest. Ik ben eerst het onderwijs in gegaan, maar eigenlijk lag daar niet mijn passie. Ik had een bepaalde onrust, wilde iets met ambachten en wilde de wereld zien. Uiteindelijk kwam ik op de zeevaartschool in Enkhuizen terecht.”

Fort Buitensluis

“Door mijn eigen zeilboot leerde ik de beheerder van Fort Buitensluis in Numansdorp kennen. Hij vroeg toen of ik op zijn pont wilde varen. Mijn broer en zus kozen voor de zekerheden. Ik heb gekozen voor een vrij leven, natuurlijk moet je wel een bepaalde financiële basis hebben.” 

“Maar ik leef hier heerlijk op Fort Buitensluis en mijn bootje. Inmiddels heb ik nog een “bakdekker” bij gekocht en verzorg nu met mijn 3 boten ,samen met mijn vriend, rondvaarten in Dordrecht Voor deze pont Numansdorp-Willemstad v.v. krijgen we subsidie van beide gemeentes. Het varen is nooit saai, je kunt er bijna een boek over schrijven zoveel leuke mensen krijg ik hier aan boord.

Spoken op Hollandsch Diep

“En het kan flink spoken op het Hollandsch Diep. Boven windkracht 6 en vooral met Westenwind, dan vaar ik niet in verband met de hoge golven.” zegt de stoere schippersvrouw. In oktober en november is Caroline met haar rederij Anna te zien in het programma “Typisch Dordrecht” op NPO2. Volgende week neemt ze echt afscheid van het onderwijs en kiest ze definitief het ruime sop met haar Rederij Anna.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief