Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Shirley uit Zevenbergschen Hoek: ‘Ik heb verschillende tattoostijlen door elkaar’

Door: Monique Jansen Algemeen

Don’t judge someone with ink, Every tattoo has a story.” Bovenstaande quote kreeg ik nog even nagestuurd door Shirley van Kastel-Neuféglise uit Zevenbergschen Hoek en zij slaat daarmee de spijker precies op de kop, wat betreft de tatoeages, die Shirley heeft laten zetten. Op haar arm een emotie tatoeage ter nagedachtenis aan haar opa, waaraan zij zoveel mooie en lieve herinneringen heeft. 

Shirley: “Een tatoeage moet wel een betekenis voor mij hebben. Mijn opa, dat was m’n voorbeeld, m’n held, m’n alles. Ik ben grotendeels door hem opgevoed. Hij was ook een hele goeie duivenmelker en daarop heb ik de tatoeage gebaseerd. De afbeelding van een duif met de tekst: Your wings were ready. But my heart wasn’t. Opa. My hero 26-6-16.

De andere tatoeage is voor mijn vriendin Cindy (27 jaar), die een jaar heeft gevochten tegen acute leukemie. Haar zoontje Kevin was toen acht jaar en die had twee jaar daarvoor zijn vader ook al verloren. Kevin is nu ons petekind. Cindy was gek van de zangeres Pink en haar lievelingsnummer ‘My glitter in the air’ en de orchidee was haar favoriete bloem. Dat heb ik samen laten tatoeëren tussen mijn schouderbladen.

Ik hou niet van verschillende stijlen door elkaar. Daarom heb ik ze alle drie een eigen plek gegeven. De naam van ons petekind Kevin heb ik op mijn arm laten tatoeëren. Ik werk in de horeca en daar wordt het tegenwoordig gelukkig heel normaal gevonden. Vroeger was het wel een dingetje. Dan werd er soms hoofdschuddend minderwaardig naar gekeken”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief