Afbeelding
Foto: Unsplash

Tips voor het inrichten van je eetkamer

Door: Uitgeverij de Bode bv Algemeen

Bij het inrichten van je huis is de eetkamer misschien wel een van de kamers waar je de minste aandacht aan besteedt. Bij het achterlaten van een goede indruk op gasten, is het daarentegen wel een feit dat je eetkamer net zo belangrijk kan zijn als elke andere kamer in je huis. Om je op weg te helpen met het inrichten van je eetkamer zodat die er op zijn best uitziet, volgen hier enkele aanbevelingen die je kunt gebruiken.

Kiezen voor de juiste eetkamerstoelen en -tafels

Bij het inrichten van je eetkamer is het essentieel rekening te houden met de stijl en functie van je eetkamerstoelen en eettafels: kies stoelen die passen bij de stijl en esthetiek van je eetkamer, of die nu traditioneel, modern of ergens daartussenin is. 

Ook bij het bekijken van verschillende eettafels, is het belangrijk dat je kijkt naar eettafels die in verhouding staan tot de grootte en de stijl van je ruimte. Zo heb je genoeg ruimte voor familiebijeenkomsten en etentjes zonder dat je te krap zit, of er niet genoeg mensen aan tafel kunnen zitten.

Voeg een vloerkleed toe

Vloerkleden hebben een essentiële rol gespeeld in de inrichting van huizen over de hele wereld, zowel in traditionele als in moderne culturele contexten, en doen dat nog steeds! Ze dienen als accenten bij de tafel en stoelen in de eetkamer, ze helpen het ontwerp over te brengen naar de vloer en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

Het juiste bestek kiezen

Dit is zonder twijfel een van de handigste tips om het uiterlijk van je eethoek op te leuken. Vanwege de hoogglanzende metalen afwerking zorgt gekleurd bestek voor een prominente stijl in de eetkamerinrichting. 

Dit komt omdat zilveren of zelfs gouden bestek er enorm luxe uitziet. Als je niet houdt van het uiterlijk van deze stralende materialen in de eethoek, zou het een goed alternatief kunnen zijn om een andere kleur bestek te kiezen, wat dacht je van zwart bestek? Je krijgt dan dezelfde luxe uitstraling en hetzelfde gevoel!

Innovatieve methoden van verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden bij het ontwerpen van de eetkamer. Het is ook een van de leukste manieren. In de afgelopen jaren heeft verlichting een ware revolutie doorgemaakt. Ontwerpbedrijven geven een frisse, artistieke draai aan verlichtingsopties, vooral aan lampen die geschikt zijn voor gebruik in de eethoek.

Bij de afwerking van de eetkamerinrichting kun je de sfeer van de ruimte bepalen met slechts één opvallend meubelstuk. Maak dit waar met lampen of een eigentijds eettafelontwerp of neem bijzondere stoelen en behang op om toe te voegen aan het decor van je eethoek. Beide opties zullen bijdragen aan de algemene uitstraling van je eethoek.

Er zijn inderdaad veel dingen die je kunt doen om je eetkamer er fantastisch uit te laten zien. Van nieuwe eetkamerstoelen tot verlichting. Het zal absoluut helpen als je nadenkt over het kleurenschema, de verlichting en de keuze van het meubilair. Idealiter wil je dat deze aspecten samenwerken om een sfeer te creëren die tegelijkertijd uitnodigend en gastvrij is!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief