vlnr: Ynthe Hoogzaad, Amber van der Hoff, Chris van Loon, Gerko Luijkx en Matthijs Doms.
vlnr: Ynthe Hoogzaad, Amber van der Hoff, Chris van Loon, Gerko Luijkx en Matthijs Doms. Foto: Erwin Tio

Groene Ster team 1 kampioen

Algemeen

ZEVENBERGEN - Team 1 van Badmintonvereniging Groene Ster heeft op vrijdagavond 20 januari in Kruiningen hun uitwedstrijd tegen team 2 van BC Rillandia Smashers met 0-8 gewonnen en hebben hiermee het kampioenschap in de 5e divisie binnengehaald. Alleen het enkelspel van Amber ging in 3 sets, maar de andere partijen werden simpel in 2 sets gewonnen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan kan team 1 niet meer ingehaald worden in hun poule in de 5e divisie en gaan promoveren naar de 4e divisie. Na de wedstrijd werden Amber van der Hoff, Ynthe Hoogzaad, Chris van Loon en Gerko Luijkx door het bestuur in de bloemetjes gezet. Helaas deed Matthijs die avond niet mee, maar die kreeg zijn bloemen op de dinsdagavond erna tijdens de training.

Op zondag 29 januari hebben ze als verse kampioen hun volgende wedstrijd gespeeld thuis in de Borgh. Ze hebben het deze keer wat rustiger aan gedaan en wonnen nu maar met 5-3 van team 5 van de BC de Zwaluwen uit Prinsenbeek.

Overige teams

Groene Ster team 2 heeft afgelopen zondag ook gespeeld tegen BC de Zwaluwen en wel tegen team 6. En ook nu werd een team uit Prinsenbeek verslagen en wel met 7-1.

Alleen het enkelspel van Sandra Eikelenboom ging net verloren, maar de andere 7 partijen werden redelijk eenvoudig binnen gehaald. Team 2, die verder bestaat uit Tineke de Wit, Davina Roelse, Sam Tio en Sam van Sit-Truien, kon 7 punten bijschrijven en staan in hun poule in de 6e divisie weer bovenaan met 59 punten en staan 2 punten voor op nummer 2, maar die hebben nog een wedstrijd te goed.

Team 3 moest op zondag 21 januari spelen in Den Haag tegen team 8 van BV Onder Ons in de 8e divisie. Team 3 kon na een aantal spannende partijen weer huiswaarts gaan met een 5-3 nederlaag.

De 3 punten werden binnengehaald door het herendubbel en de herenenkels van Jesse Hoogzaad en Ton Both, die weer eens mocht invallen. De dames Majdi Koster, Eva de Witte en Charlotte Bommelijn hebben helaas geen punten daarbij kunnen toevoegen. Tony Pesik heeft deze keer verstek moeten laten gaan.

Het herenteam 1 van Groene Ster heeft afgelopen 2 weekenden ook moeten spelen en hebben 2 keer kunnen winnen van achtereenvolgens van het 1e herenteam van BC de Bever uit Rijen en van het 1e herenteam van BC Deto uit Nijmegen. De 1e wedstrijd werd 5-3 gewonnen en de 2e wedstrijd met 6-2. Het herenteam bestaande uit Max Tio, Pepijn Ploeg, Michael Spaan en Mees de Bruijne, staat nu op een mooie 3e plaats in hun poule in de herencompetitie klasse 1.

Heeft u belangstelling in badminton?

Wilt u de thuiswedstrijden van onze 4 teams bijwonen kijk dan op de link: https://www.badmintongroenester.nl/allewedstrijden-2022-2023.

Ook bent u van harte welkom om eens 3 keer vrijblijvend te komen badmintonnen in de Borgh op de dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur. U kunt hiervoor een mail versturen naar info@badmintongroenester.nl of bellen met Monique Vos op 0638037930. Zie ook de volgende link voor meer informatie:
https://www.badmintongroenester.nl.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief