Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Reizigerswaardering het laagst voor station Lage Zwaluwe

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Reizigers die gebruik maken van station Lage Zwaluwe geven het station gemiddeld een 5,2. Het station is daarmee het laagst scorende station in het onderzoek van I&O research in opdracht van Prorail en de NS. 

Bij de vorige meting, in 2021 scoorde het station nog een 6,5. Station Zevenbergen scoort beter, al is de waardering voor dit station ook gedaald. Vorig jaar kreeg het station een 6,7 van reizigers, in 2021 was dat nog een 7,2. 

In de regio scoort station Breda het beste. Toen het station nog in 2017 net nieuw was, scoorde het een 7,6. In 2021 was dat een 7,5, en ook in 2022 geven reizigers station Breda een 7,5. Daarmee staat Breda landelijk op de 79e plek van de ongeveer 400 stations die Nederland telt. In Noord-Brabant staat Breda in de top 3. Alleen de stations Deurne en Ravenstein scoren hoger.

Volgens Prorail stijgt over het algemeen de waardering voor stations juist. Waarom dat in de gemeente Moerdijk niet zo is, is niet bekend. Stations die opgeknapt zijn scoren vaak beter als voorheen. Zo noemt Prorail station Driebergen-Zeist als voorbeeld. Dit station is niet veel groter dan Zevenbergen, maar de omgeving is de afgelopen jaren compleet vernieuwd. Er is een nieuwe fietsenstalling, parkeergarage en busstation gebouwd. Ook is er een Stationshuiskamer waar reizigers warm kunnen wachten. Prorail en de NS zeggen daarom te blijven investeren in stations omdat dat direct zorgt voor een stijging in de waardering. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief