Archieffoto Uitgevrij De Bode.
Archieffoto Uitgevrij De Bode. Foto: José van der Wegen

Palmpaasstokken maken in de Immanuelparochie

Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op zondag 2 april wordt Palmpasen gevierd. Om 11.00 uur is er een familieviering in de kerk van Zevenbergschen Hoek die hierover gaat. Zoals wij al vaker hebben gedaan, maken wij voor deze viering Palmpaasstokken. Hiervoor nodigen we alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit.

Als je de stok thuis wilt versieren kun je op vrijdag 24 maart van 14.30 tot 15.30 uur de stokken en crêpepapier ophalen op basisschool De Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek bij juf Jeanne (lokaal groep 8, unit 3) of op woensdag 29 maart van 15.00 tot 16.00 uur in het Bartholomeushuis naast de kerk te Zevenbergen (Markt 19A).

Hulp bij het versieren

Wil je hulp bij het versieren, kom dan (met een van je ouders) op woensdag 29 maart tussen 15.00 en 16.00 uur naar het parochiehuis. De stok, crêpepapier en een kaartje voor een paaswens krijg je van de parochie. Spulletjes en lekkers om te versieren moet je zelf van thuis meebrengen. Na afloop neem je de stok mee naar huis om deze op zondag mee terug te brengen.

Als je je stok thuis versiert met het crêpepapier is het de bedoeling dat je er daarna zelf nog bijv. paaseitjes, theezakjes, fruit, koekjes of snoepjes aanhangt. Wil je ook een paaswens schrijven op het bijgeleverde kaartje met hierop je voor- en achternaam?. 

Let op: maak de stok niet te zwaar!  

Mee naar de kerk

Breng je versierde stok zondag 2 april mee naar de kerk in Zevenbergschen Hoek. Daar krijg je nog een broodhaantje met een palmtakje en eventueel een adres voor aan je stok. 

Dit kan van 10.15 tot 10.45 uur. Om 11.00 uur start de Palmpaasviering.

Niet voor jezelf

Hoe meer kinderen er mee doen, hoe meer mensen worden verrast. Want je maakt de stok niet voor jezelf maar voor iemand anders, bijv. voor je opa of oma of iemand uit de parochie die ziek of eenzaam is. Ken je zelf iemand aan wie je de stok wilt geven, vermeld dit dan bij de opgave, anders zorgen wij voor een adres. De stokken worden tijdens de viering gezegend om na de viering weggebracht te worden.

Opgeven

Wil je een paasstok maken, geef je op bij: Jeanne Akkermans, jeanneakkermans@ziggo.nl[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief